IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2014, 20:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Palamut, Karadeniz'de 4 liraya kadar düştü




Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tanesi 10 liradan satışa sunulan palamudun fiyatı Karadeniz Bölgesinede 4 liraya kadar düştü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gece yarısı denize açılan Karadenizli balıkçılar limanlara bol miktarda palamutla döndü. Palamudun bollaşmasıyla birlikte tezgahtaki fiyatı da düştü. Av yasağının sona erdiği 1 Eylül'de tanesi 10 liradan satışa sunulan palamut tezgahlarda 4 liraya kadar alıcı buluyor.

Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada havaların soğumasıyla palamudun balıkçıların yüzünü güldürdüğünü anlattı. Son iki gecedir balıkçıların avladıkları bol miktarda palamutla kıyıya döndüklerini belirten Sağlam, "Temennimiz palamut avının bir süre daha bu şekilde devam etmesi" diye konuştu. Av yasağının kalktığı 1 Eylül'den bu yana ilk defa bol palamut avcılığının gerçekleştiğini dile getiren Sağlam, şöyle konuştu:

"Palamut yüzünü gösterdik. Bir kaç gecedir denize açılan balıkçılarımız tuttukları bol miktarda palamutla dönmeye başladı. Özellikle deniz suyunun soğuma başlaması avın artmasına neden oldu. Bu da ister istemez fiyatlara yansıdı. İlk günlerde en irisini 10 liradan satılan palamudun bu günlerde tanesi 4 liradan satılıyor."

Sağlam, fiyatların düşmesine tüketicilerin de sevindiğini vurgulayarak, "Sezon başından bu yana ilk defa yüzümüz güldü. İnşallah palamut bereketi bir süre daha böyle devam eder" dedi. Ordu'da 10 yıldır balıkçılık yapan Nihat Kuzu da fiyatların ilk defa 4 liraya kadar düştüğünü söyledi.

En iri palamudu 4 liradan satışa sunduklarını belirten Kuzu, "Artık vatandaş ucuz ucuz alıp palamut tüketsin. Bir palamut bir kişiyi rahatlıkla doyurur. Tahminlerimiz bu bolluğun devam etmesi durumunda fiyatların daha da düşeceği yönde" ifadesini kullandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, dÜŞtÜ, kadar, karadenizde, liraya, palamut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etin fiyatı 18 liraya kadar düştü Lucifer Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2010 15:52
Hamsinin kilosu 3 liraya düştü Lucifer Haber Arşivi 1 24 Şubat 2010 12:13