IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Botlara binip savaşmaya gittiler (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/625003-botlara-binip-savasmaya-gittiler.html)

Seth 09 Ekim 2014 10:04

Botlara binip savaşmaya gittiler
 
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde DBP öncülüğünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Bostancı Köyü'nde insan zinciri oluşturdu. Sınırı geçmek isteyen kalabalık gruba asker müdahalede bulununca ortalık bir anda savaş alanına döndü. Bazı gençlerin YPG güçlerine katılmak üzere botlarla Dicle Nehri'ni geçtikleri görüldü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Silopi'de IŞİD’in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve YPG güçlerini destek vermek için DBP ilçe binasında bir araya gelen kalabalık bir grup, daha sonra Suriye sınırında bulunan Bostancı Köyü'ne hareket etti. Sınırda insan zinciri oluşturun grup, Dicle Nehri’nin diğer yakasındaki YPG’li grupla birleşmek için nehre doğru hareketlenince, asker müdahalesiyle karşılaştı. Grup içerisinde bulunan yüzü maskeli kişiler, askeri araçlara taşlarla saldırıda bulundu. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba plastik mermi, tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Tansiyonun yükselmesi üzerine asker, zaman zaman havaya ateş etti.

Gerginliğin azalması ve grubun sakinleşmesi üzerine askerin müdahalesi de durdu. Bu sırada grupta yeralan bazı kişiler, şişirilmiş botlara binip sınırın diğer tarafına geçerek YPG güçlerine katıldı. Olaylar sırasında bir Sikorsky tipi helikopterinin de sınır kısmında devriye uçuşu yaptığı görüldü.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk