IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2014, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmatı yakalandı




GAZİANTEP’te, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto edenlerle kaşıt görüşlüler arasındaki dün akşam tüfek ve tabancaların kullanıldığı çatışmada 4 kişi hayatını kaybederken; 3’ü polis 20 kişi de yaralandı. Ölenlerden 1 çocuk annesi Sevgi Alıcı’nın evinde yemek yerken kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabanca kurşununa hedef olduğu öğrenildi. Gaziantep Valisi Erdal Ata, kentteki eylemlere katılan 23 kişinin gözaltına alındığını ve adliyeye sevk edilen 5 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ata, toplumu infiale sürükleyen yaklaşımlar içinde olanların cezalandırılacağını söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kentte Kurban Bayramı’nın son günü olan geçen Salı günü Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce mahallelerinde başlayan ve birçok noktaya yayılarak devam eden IŞİD’e yönelik protesto gösterilerinde, çöp konteynerlerini devirip lastik yakarak yollara barikat kurup araç, iş yerleri ve kamu binalarını zarar veren göstericiler, dağılmalarını isteyen polislere de taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı sulu müdahalesiyle dağıtılan gruplar, her gece aynı eylemleri benzer şekilde sürdürdü.

KARŞIT GÖRÜŞLÜ GRUPLAR ÇATIŞTI: 4 ÖLÜ

IŞİD’e tepki amaçlı korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt farklı görüşteki kişiler arasında Vatan ve Barak mahallerinde çıkan gerginlik, dün gece sopa, pala, bıçak, taş, molotof, havai fişek, satır, kılıç ile tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Tabanca ve tüfekler taşıyan grupların arasında kalan polisler, zaman zaman müdahalede bulunmayarak geri çekildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kentte tabanca kurşunları ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef olan 3'ü polis memuru 20 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kentte saat 18.00'de başlayıp yaklaşık 9 saat süren olaylar sırasında çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Süleyman Balcı (15), Sevgi Alıcı (18), Ömer Uçeker (27) ve Şahan Dağhan (25) doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

EVDE YEMEK YERKEN YARALANDI, ÖLDÜ

Olaylarda hayatını kaybeden evli ve bir çocuk annesi Sevgi Alıcı’nın evinde yemek yediği sırada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabanca kurşununa hedef olduğu öğrenildi. Sevgi Alıcı, hastanede yaşamını yitirirken, 10 gün sonra 1 yaşına girecek tek kızı Ecrin ise şans eseri yaralanmadı.

TÜRK BAYRAĞI SÖKÜLDÜ

Gece devam eden olaylarda Vatan Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom Santrali’nin bahçesinde bulunan direkteki dev Türk bayrağı da indirilerek yerine Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı asıldı. Öcalan fotoğrafı, polis ve itfaiyenin çalışmasının ardından sökülerek yerine yeniden Türk bayrağı asıldı.

KOBANİ İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR YANDI

Gerginliğin tırmandığı kentte Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıkları da ateşe verildi. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Kobani’ye gönderilmek üzere toplanan ve parti binasında bulunan gıda ve giyeceklerin de yandığı öğrenildi.

VALİDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Nejat Koçer ile CHP milletvekilleri Ali Serindağ ve Mehmet Şeker, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Ali Gezer ve ketteki sivil toplum kuruluşu temsilcilerin katılımıyla kentte yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kentte tırmanan gerginliğin son bulması için vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Vali Erdal Ata, "Suriye'deki fiili durumla ilgili olarak ülkemiz bugüne kadar barışçı bir tutum ve vatandaşlarımız sağduyulu davranmıştır. Bu sağduyulu yaklaşımların, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, vatandaşımızın can ve mal emniyeti, sosyal ve ticari hayatımızın olumsuz etkilenmesine, hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamasını toplumsal huzur ve sükunun bozulmasını kabul etmeyiz ve etmeyeceğiz" dedi.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Kurban Bayramı’nın son günü olan geçen Salı gününden bu yana devam eden olaylarda 4 kişinin öldüğünü, 3'ü polis 20 kişinin de yaralandığını ifade eden Vali Ata, polisin 3 gündür devam eden olaylarda 23 kişiyi gözaltına aldığını ve bunlardan 5'inin tutuklandığını açıkladı.

Toplumun huzurunu bozacak kişilerin tespit edilerek gerekli cezanın verileceğini söyleyen Vali Ata, "Özellikle Vatan Mahallesi'nde bölücü terör örgüt mensuplarının açtıkları ateş sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü polis olmak üzere 20 kişi yaralanmıştır. Toplumu infiale sürükleyen bu gibi tutumlar aziz vatandaşımızın ve devletimizin nazarında mutlaka değerlendirmeye alınacaktır. Olayları kışkırtanlar, yönlendiren veya bizzat bu olaylara iştirak eden sorumlular hakkında yargı mercilerimiz gereken cevabı verecektir. Dün akşam itibariyle sahada 130 araç ve bin 460 polisimiz görev yaptı, ama takdir edersiniz ki Gaziantep çok büyük bir kent" diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ: TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SİLAH VE MÜHİMMAT YAKALANDI

Gaziantep Emniyet Müdür Ali Gezer ise kentte birçok noktada yapılan operasyonlarda Türkiye’deki en büyük silah ve mühimmatının ele geçirildiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Olaylarda 200-300 kişilik grup vardı. Bu gruplar karşılaştı, ancak müdahale etmek için yukarıdan arkadaşların gelmesi gerekiyordu. Zaten orada da karşılıklı tabancalar, tüfekler ateş edildi. Müdahale edildi ve kaçtılar. Burada acitasyon yapmayalım. Gaziantep IŞİD'in üssü oldu, yok vatandaş valiliğe geldi, gibi konuşmayalım. Hiç bir zafiyet yoktur. Güvenlik güçleri olarak sahadayız. Bazı yakalanan malzemeleri, silahları söylemek istemiyoruz. Tereyağından kıl çeker gibi yakalanan malzemeleri burada açıklasam dudağınız uçuklar. Son 15-20 gün içerisinde Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmat yakalandı. Gaziantep, terörden masum değildir, hedef bir ildir. Hizbullah operasyonları, El Kaide operasyonları yapıldı, geçtiğimiz yıllarda bombalı eylem yapıldı. Türkiye'nin ilk siyasi cinayeti Gaziantep'te meydana geldi. Son 1 yılda spesifik olarak Gaziantep terör üstü oldu şeklinde söylemler yanlış."

CENAZELER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan 4 kişinin cenazesi, morgda yapılan otopsilerin ardından ailelerine teslim edildi. Sevgi Alıcı ile Ömer Uçeker’in cenazeleri, öğle vakti Yeşilkent Mezarlığı’nda, Süleyman Balcı’nın cenazesi ise Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Gökçe Mahallesi’nde kılınan cenaze namazlarının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Olaylarda yaşamını yitiren Şahan Dağhan’ın cenazesi ise ailesi tarafından teslim alındıktan sonra Siirt’in Pervari İlçesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

Yaşanan gerginlik ve olaylarda yaralanan 3’ü polis 20 kişinin tedavilerinin ise sürdüğü öğrenildi.

KENT TEMİZLENDİ

4 kişinin ölümü, 3’ü polis 20 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait temizlik görevlileri, çatışma ve eylemlerin gerçekleştirildiği bölgelerde temizlik çalışması yaptı. Esnaf da eylemlerde iş yerlerinin kırılan camlarını değiştirdi. Bir çok araç ve iş yerinin zarar gördüğü kentteki bazı dükkanlarda kurşun izleri görüldü. Kentte olası gösteri ve eylemler nedeniyle güvenlik önlemleri arttırıldı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bÜyÜk, en, mühimmatı, silah, türkiyedeki, ve, yakalandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Niğde'deki saldırgan yakalandı MasteR06 Haber Arşivi 0 21 Mart 2014 12:20