IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2014, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Kafanı mı keselim, kurşuna mı dizelim?'




Halep'in kırsalında terör örgütü IŞİD'in tahakkümü altında yaşayan siviller, örgütün faaliyetlerini ''işgalcilerin uygulamalarına'' benzetiyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bazı köylüler, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Köylüler, IŞİD'in baskı, kaçırma, tutuklama, genel ve özel hayata müdahale konusundaki tutumları sebebiyle örgütün faaliyetlerini ''işgalcilerin uygulamaları" gibi sivilleri sindirmeye yönelik eylemler şeklinde tanımlıyor.



Örgütün ele geçirdiği bölgelerde ''uç görüşlerini yaymak için militanların camilerde her gün propaganda yaptıklarını'' belirten köylüler, ''Örgüt, bu yöntemle gençleri ikna etmeye ve saflarına katmaya çalışıyor'' dedi.


IŞİD militanlarına maaş ödüyor

''IŞİD'in militanlarına yüksek maaşlar ödediğini'' iddia eden köylüler, ''Eğer militan yerli halktan ise 400 ila 600 dolar arası, dışarından gelen savaşçılar için ise bin ila bin 200 dolar arası maaş ödeniyor. Buna ilave olarak militan evliyse ev ve araç da tahsis ediliyor ve daha fazla maaş alıyor'' şeklinde konuştu.

Köylüler yaşadığı bir olayı şöyle anlattı:

''Bunlar ganimettir ve iadesi mümkün değildir''

''Halep'in kuzey kırsalındaki 18 köy 4 mülteci kampının yöneticilerinin oluşturduğu sivil konseyin başkanlık merkezi Kefer'ul-Verd köyünde eğitim ve öğretime de devam eden bir lise binasında bulunuyor. IŞİD militanları, konsey başkanının okulun anahtarlarını kendilerine teslim etmesine rağmen okula baskın düzenleyip, kapıları ve camları kırdılar. Öğrencilerin resmi evraklarını yaktılar ve okulda bulunan bütün eşyalara el koydular. Bundan dolayı eğitim süreci durdu. Bunun üzerine halk, yaşanan bu olayı IŞİD'in bölge emiri (sorumlusu) Ebu Ubeyde el-Mısri'ye giderek şikayette bulundu. Ancak el-Mısri'nin 'Bunlar ganimettir ve iadesi mümkün değildir' cevabıyla karşılaştılar. Sözkonusu konseyin çalışmaları da durmuş oldu. Konsey başkanı tutuklandı ve 18 bin dolar kefaletle daha sonra serbest bırakıldı.''

''Bölgedeki kutsal mekanlara saldırmaya devam ediyorlar''

''IŞİD'in ihlalleri sadece bunlarla sınırlı değil,'' diyen köylüler, ''Bölgedeki kutsal mekanlara saldırmaya devam ediyorlar. Tel Malid köyünde bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Hac Ahmed Türbesi'ni de yıktılar. Bu saldırıda mezarın yakınındaki evler de zarar gördü'' şeklinde konuştu.


'Çarmıha gerip köyün ortasında üç gün beklettiler''

Görgü tanıkları, IŞİD'in bayramdan üç gün önce el-Uyun köyünden Samir Aliko adında muhalif bir Kürt aktivisti idam edip cesedi köyün ortasında çarmıha gerip üç gün bekletildiğini dehşet içinde anlatıyor.

Görgü tanıkları olayı şöyle aktardı:

''İdam öncesi gence nasıl ölmek istersin? kurşuna mı dizelim yoksa keselim mi? diye soran IŞİD militanlarına genç; ''En nihayetinde öleceğim nasıl öldüğümün önemi yok'' diye cevap verdi. Bunun üzerine önce kurşuna dizdiler, sonrada çarmıha gerip köyün ortasında üç gün beklettiler.''
Terör örgütü IŞİD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep'e bağlı Menbic ve el-Bab beldelerinin yanısıra Rakka şehrini kontrolü altında tutuyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dizelim, kafanı, keselim, kurşuna,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hormon Durumun Kafanı Karıştırmasın Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Mart 2012 12:00