IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2014, 17:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çavuşoğlu: Güvenli bölge ve uçuşa yasak alan tesis edilmeli




Temasları kapsamında Paris'te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile görüştü. Bakanlar görüşme sonrası kameraların karşısına geçti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelede üzerine düşen yükümlülükleri yerine getireceğini belirterek, "Suriye sınırında güvenli bölge ve uçuşa yasak alan tesis edilmeli. Terörün gerçek kaynağı Esad rejimidir. 200 bin insanı kimyasal silahlarla öldüren bir rejim, IŞİD'ten daha az tehlikeli değildir" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmede Ortadoğu'da ve Ukrayna'daki kriz, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci ve iki ülke arasında işbirliği konularının ele alındığını söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin herkes gibi IŞİD'i bir tehdit olarak gördüğünü hatırlatarak, "Terörle mücadelede üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuda düşünce ve hedefimiz aynı. Bölgede terörü yok etmek istiyorsak, kapsamlı bir stratejiyle hareket etmeliyiz. Hava saldırılarıyla yok etmek mümkün değil" dedi.

Terörün asıl kaynağının Esad rejimi olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Suriye sınırında güvenli bir bölge ve uçuşa yasak bölge tesis edilmeli. Terörün gerçek kaynağı Esad rejimidir. 200 bin insanı kimyasal silahlarla öldüren bir rejim, IŞİD'ten daha az tehlikeli değildir" dedi.

Bölgenin terörden arındırılması için kapsamlı bir strateji uygulamak gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Suriye'den gelen mültecilerin kendi topraklarına güvenli bir şekilde yerleştirilmeleri gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu, Türkiye ve Fransa'nın terörün her türüyle mücadele edeceğini kaydetti.

Fabius ile Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini de değerlendirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Fransa'nın 22’nci fasıl üzerindeki blokajı kaldırmasından memnuniyet duyduk. Her faslın görüşülmesinden yanayız yeter ki siyasi engeller kaldırılsın. Fransa'dan beklentimiz, Fransa'nın herhangi bir faslı bloke etmeyeceğini açıklamasıdır. AB'ye de çok önemli bir mesaj vermiş oluruz" diye konuştu.

Türkiye'de yatırım yapan Fransız iş adamlarıyla görüşüp, taleplerini not ettiklerini belirten Çavuşoğlu, büyüyen Türkiye ekonomisinin ilerde büyük fırsatlar sunacağını vurguladı. Fransa'daki Türk toplumunun siyasete ilgisinin de memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "168 kişinin belediye meclis üyesi seçildiğini görüyoruz. Biz vatandaşlarımızı bulundukları ülkelere entegre olmaları konusunda yönlendiriyoruz" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alan, bölge, Çavuşoğlu, edilmeli, güvenli, tesis, uçuşa, ve, yasak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayvanlara Yasak Bölge PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 10:29
Yasak Bölge AftieL Sinema Dünyası 0 24 Mayıs 2014 21:03
Bölge bölge dünyanın sigara tüketim haritası PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:37
Yasak Bölge 9 (2009) District 9 - (06 Kasım 2009) AngeLus Sinema Dünyası 0 06 Kasım 2009 15:37
YaSaK BöLGe buraX Fıkra 0 22 Nisan 2008 15:12