IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2014, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşlı Japonlara talibiz




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya ile emekli ve yaşlılara ilişkin ortak proje için çalıştıklarını belirterek, “En büyük problemleri yaşlılarının bakımı. Bunu Türkiye’de çok daha uygun imkânlarla yapacağımızı söyledik” dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Japonya İş Forumu için gittiği Tokyo’da, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Japonya’nın gıda alanında dünyanın 4’üncü büyük ithalatçısı olduğunu hatırlatan Zeybekci, Türkiye’nin ise dünyanın 7, Avrupa’nın ise 1. tarım ülkesi olduğunu söyledi. “Türkiye bu pazarda önemli avantajlar yakalayabilir” diyen Zeybekçi, “İki ülkenin karşılıklı olarak ürünlerine koyduğu kısıtlamalar var. Önerimiz; her iki ülke karşılıklı olarak birbirlerinin sertifikasyonlarını, ruhsatlandırmalarını tanısınlar, ekstra denetime, laboratuvar çalışmasına gerek kalmasın. 16 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek Türk-Japon İş Konseyi’nde de genel görüşmeler yerine sektörler bazında çalışmalar yapacağız” açıklamasını yaptı.
Bugün Japon turistlerin kültür, doğa ve sahil turizmini tercih etttiğini de kaydeden Zeybekci şunları söyledi: “Japonya ile emekli ve yaşlılarla ilgili ortak proje için çalışıyoruz. Türkiye bütün dünyaya bu hizmeti verebilecek durumda. Gelişmiş ekonomilerin Avrupa, Amerika, Kuzey Amerika, Japonya gibi ülkelerin en büyük problemi, yaşlılarının ülkelerinde ağırlanması, bakımı. Bu ekonomilerine çok büyük bir yük haline geliyor. Bunu Türkiye’de çok daha uygun imkanlarla çok daha rahat yapabiliriz. 40 milyon turisti ortalama 600-800 dolarla harcamayla ağırlamaktansa, 1 milyon turist yerine böyle bir 50 binlik ağırlamayı yapmak bizim için daha avantajlı.”

JAPON KÖPRÜYÜ GEÇECEK

Zeybekci, Japonya’nın Türkiye’de altyapı yatırımlarına ilgisinin artarak devam ettiğini kaydederek, bu ilginin Körfez Geçiş Projesi, tüp geçit projeleri ve İstanbul’a 3.Köprünün ardından Çanakkale Boğaz Köprüsü’yle sürdüğünü söyledi. Zeybekci, “ 2015’te Çanakkale Köprüsü’nün yapımına başlanması hedefleniyor. Dünyanın en uzun asma köprüsü Japonya’da. Çanakkale Köprüsü bu köprüyü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız. Bunun görüşmeleri devam ediyor” dedi.


Dizilerde mozaik çok ilkel görüntü

NİHAT Zeybekci, Türkiye’de dizilerde gerçekleşen mozaiklemenin çok ilkel bir görüntü olduğunu ve dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyledi. Zeybekci, “Mozaiklemenin alışkanlık yapan maddelerin kullanımıyla ilgili hassasiyetler dışında hiçbir şekilde ve yerde yapılmasını kabul etmiyorum. Bunu mozaikleme değil, sansürleme gibi algılıyorum” dedi.

Faiz endişesi içinde değiliz

ZEYBEKCİ, faizlere ilişkin ise, “ABD’nin faiz konusunda atacağı adıma ilişkin endişelerin panzehiri fazlasıyla AB’den geleceğinden dolayı Türkiye olarak bizim faiz endişesi içinde olmamamız gerekiyor. Faiz indirimine devam etmemiz; Türkiye’de piyasaların, yatırımcının, esnafın kabul edebileceği faiz seviyesine cesaretle gelinmesi gerektiğinin altını hep çizdik. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye, AB’den gelecek olan olumlu etkiyle faiz indirimleri ve enflasyonla kalıcı mücadele edecek. Bunlar önemli göstergeler” yorumunu yaptı.

Enflasyonda ayarı kaçırdık

ORTA Vadeli Program hakkında da konuşan Zeybekci şunları söyledi: “OVP’de geçen seneki hedeflerden bazı alanlarda uzaklaşılan sonuçlarla karşılaşıldı. Büyümede yüzde 4 seviyesi öngörülürken, bu yıl için yüzde 3,3’lük bir hedef gerçekleşecek. Ben son çeyrekte iç piyasanın büyümeye olumlu katkısının olacağına inanıyorum. Enflasyonla mücadelede daha köklü bir yöntem olan daha çok üretim, büyüme, istihdam ve arzla mücadele edilmesi gerekiyor. Enflasyonla mücadelede talebi daraltmanın biraz fazla ayarını kaçırdık, onun için biraz Orta Vadeli Program’da büyümeyle ilgili rakamı yakalayamadık. ”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
japonlara, talibiz, yaşlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Japonlara ilginç uyarı! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2011 00:29
Japonlara ilk robot Abdülhamit'ten BaRoN Tarih 1 25 Haziran 2009 13:15