IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2014, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehir içi zorunlu göç




GAZİANTEP’te, Kobani kentine IŞİD’in saldırılarını protesto eden grupların Kurban Bayramı’nda başlattığı gösteriler önceki gece çığırından çıktı ve kan döküldü. Göstericilerle onlara tepki gösterenlerin karşı karşıya geldiği birçok mahallede, çatışmalar sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 3’ü polis 20 kişinin yaralandığı olaylar şöyle gelişti:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
13-20 YAŞ GRUBU
-Gaziantep’te IŞİD protestoları cumartesi günü başladı. 3 gün boyunca birkaç mahallede süren gösteriler, bayramın son gününden itibaren merkez ilçeler Şahinbey ve Şehitkamil’deki birçok semte yayıldı. Çoğunluğu 13-20 yaş grubu arasındaki göstericiler, taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle etrafa zarar verdi, polis gruplara müdahale etti.
-En kritik gün perşembeydi. O gün Vatan, Ocaklar, Barak, Akdere ve Beybahçe mahallelerinde bazı kişilerin, esnafa kepenk kapatmaları baskısı yaptığı öne sürüldü. Birçok esnaf hedef olmamak için kepenk açmazken, veliler çocuklarını sınıflardan alarak eve döndü. Saat 18.00’de birçok semtte çoğunluğu çocuk ve genç onlarca kişi sokaklara döküldü. Yollara barikat kuran göstericiler, polise tabanca ve tüfeklerle ateş açtı. Maske veya poşulu göstericilerin silah kullanması mahalle sakinlerini öfkelendirdi.
-PKK lehine gösteri yapanlara, Barak ve Vatan Mahallesi’nde ellerinde sopa, bıçak, tüfek ve tabanca ile sokağa çıkan ve ‘bozkurt’ işareti yaparak Türk bayrağı taşıyan bir grup tepki gösterdi. Karşıt görüşlü gruplar aynı caddede karşılaşınca birbirine rastgele ateş açtı. Benzer manzaralar, diğer mahallelerde de tekrarlanınca kentte tansiyon iyice yükseldi. DBP’nin Şahinbey ve Şehitkamil ilçe teşkilatları ateşe verildi.

POLİSLER ARADA KALDI
-Barak ve Vatan mahallelerinde olaylara müdahale etmek isteyen polisler 2 grubun arasında kaldı. Kime müdahale edileceği konusunda kararsız kalan polislerin bu konuşmaları telsiz anonslarına da yansırken, açılan ateşte 3 polis yaralandı.
-Gece ilerleyen saatlerde 4 kişinin öldüğünün duyulmasının ardından sokaklar yeniden karıştı ve onlarca kişi etrafa ateş açtı. Rastgele açılan ateş nedeniyle halk büyük tedirginlik yaşarken, polisler ihbar yapılan semtlere zırhlı araçlarla gitti. Birçok semtte gerginlik saat 03.00’e kadar sürdü. Olaylarda yeterli önlem almadığı iddiasıyla polis eleştirildi. Protestoların silahlı eylemlere dönüşmesinin ardından birçok veli, dün öğleden sonra çocuklarını okuldan aldı.

23 GÖZALTI 5 TUTUKLAMA
-Olaylar dün sabah saatlerine dek Çıksorut, Vatan, Hacıbaba, Göllüce, Güzelvadi, Barak, Aydınlar, Gazikent ve Düztepe olmak üzere 11 yerde devam etti. Toplamda 3’ü polis 20 kişi yaralandı, 23 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı. Sabah saatlerinde de polislerin eve gitmesine izin verilmedi. Kentte 1960 polis görev yaptı.
m Öğle saatlerine doğru tansiyon yeniden yükseldi. Bazı mahallelerde polisle göstericiler arasında çatışmalar tekrar başladı. Polis bazı bölgelerde göstericilere müdahale etti. Vatandaşların karşıt görüşlü grupların çatıştığı mahallelere girmekten korktuğu şehirde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bazı aileler, kentin sakin semtlerinde yaşayan yakınlarının yanına sığındı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
göç, ici, zorunlu, şehir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zorunlu eylem AngeL Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 09:21
Van'da zorunlu göç başladı! Ruj Haber Arşivi 0 30 Ekim 2011 18:56
Zorunlu Varlık Kalemzede Felsefe 0 07 Ekim 2011 00:53