IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 02:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu ‘Çırak Başbakan’ diye seslendi




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Ey çırak Başbakan, bir ülkede 38 vatandaş ölmüş, hükümet de seyirci kalmışsa, yaratılan ortamın adı bellidir. Anarşi kol geziyor. Türkiye adeta 12 Eylül öncesine döndü. Zerre kadar aklın varsa bütün bu olanların siyasi faturasını ödeyeceğini bilmelisin. Çankaya’daki abin de kurtaramaz seni” diye seslendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun devlet yönetme anlayış, yaklaşım ve üsluplarını yaptığı yazılı açıklamayla sert bir dille eleştirdi. Açıklamasında Davutoğlu için “Çırak Başbakan” diyen CHP lideri, Erdoğan için de “Çankaya’daki abin” ifadesini kullandı.



Maçta tabela tutar gibi
Türkiye’nin en karanlık günlerini yaşadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Sokaklarda tüfekle, tabancayla, satırla, bıçakla savaş yaşanıyor. AKP’nin kimlik ve inanç siyasetiyle böldüğü vatandaşlar birlik ve dayanışma ruhunu maalesef giderek yitiriyor“ değerlendirmesini yaptı. Hükümetin sanki maçta tabela tutar gibi, “Bugün iki grup çatıştı, şu kadar vatandaşımız öldürüldü, biz hiçbir şey yapmadık vallahi...” demeyi marifet saydığını belirten Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘Sana mı inanalım?’
“Ey çırak Başbakan, öyle görülüyor ki hükümet etmeyi bilmiyorsun. Onlarca kentte iki grup vatandaş çatışma noktasına geldiyse, neden haberin yok? Ellerindeki silahlar nereden geldi? Kim verdi biliyor musun? İstihbarat teşkilatın, polisin, askerin ne güne duruyor? Neden ölümleri engellemiyorsun? Belli ki senin tek bildiğin suçu başkalarına atmak. Muhalefeti karalamak. Bu ülkeyi 12 yıldır senin hükümetin yönetiyor. Biz de seçmenler de öyle sanıyorduk.
Çünkü son olaylar ortaya koydu ki sen bırak bu ülkeyi, partini bile yönetmekten acizsin... Sen Kobani’ye yardım nutukları atıyorsun, genel başkan yardımcın çıkıyor, ‘Kobani’de trajedi falan yok, iki terörist grup çatışıyor’ diyor. Madem böyleydi, senin Meclis’ten çıkarttığın tezkereyle Türk askeri hangi teröristin yardımına koşacak söylesene! Yoksa tezkereyi IŞİD’e destek için mi çıkarttın? Sana mı inanalım, yardımcına mı?”

‘Abin kurtaramaz seni’
Kılıçdaroğlu ayrıca, “Ey çırak Başbakan, bir ülkede 38 vatandaş ölmüş, hükümet de seyirci kalmışsa, yaratılan ortamın adı bellidir. Anarşi kol geziyor. Türkiye adeta 12 Eylül öncesine döndü. Zerre kadar aklın varsa bütün bu olanların siyasi faturasını ödeyeceğini bilmelisin. Çankaya’daki abin de kurtaramaz seni. Abin, iki gündür kendisini ortaya attı. Senin adına bize laf yetiştiriyor. Makamını unuttu, 2 ay önce ettiği yemini çiğnedi” “ ifadesini kullandı..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan’, diye, kılıçdaroğlu, seslendi, ‘Çırak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık