IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 11:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Validebağ için 80 bin imza




İstanbul, Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun yapılaşmaya açılmasını engellemek için mücadele veren Validebağ Gönüllüleri grubu, koru içerinde basın açıklaması yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mahalle sakinleri ve koru içindeki huzurevi sakinlerinin de katıldığı açıklamayı avukat Mustafa Uğur Akman okudu. Korunun, 116 kuş türü, İstanbul’daki kuş türlerinin üçte birini bünyesinde barındırdığını ifade eden Akman, “Kuşlar göç yolu üzerinde burada konaklamaktadır. Korumuz aynı zamanda insanların afet sonrasında toplanma alanıdır” dedi.

ASIRLIK 7 BİN AĞAÇ
Korunun Anadolu Yakası’nın ikinci büyük yeşil alanı olduğunu belirten Akman, “Buranın tarihi ve sit dokusu bozulacaktır” ifadelerini kullandı. İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre, 1’inci derece doğal sit alanı ilan edilen Valibebağ Korusu’nda yaşları 15 ile 400 yıl arasında değişen 7 binden fazla ağaç bulunuyor. 354 bin metrekarelik alanı kapsayan korunun yapılaşmaya açılmasını engellemek için 80 bin imza topladı. İmzalar, ilgili mercilere gönderildi.

Ben belki göremem...
25 YILDIR Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmenler Huzurevi’nde kalan Efser Surbarlas (90) ise tekerlekli sandalyesiyle geldiği eylemde “İnşallah sizler başarır, bu güzel alanın bizlere bağışlanmasını başarırsınız. Ben belki görmeyeceğim ama böyle olmasını diliyorum” dedi. Mahalle sakini Perihan Kazdal ise “Bekçilerimizin düdük sesini özlüyorum” ifadelerini kullandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
80, bin, icin, imza, validebağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık