IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 00:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emeklilik şansı doğdu




Torba yasanın ardından yüzbinlerce kişiye emeklilik yolu açıldı. Özellikle Bağkur'lu esnaf, tüm şartları yerine getirmesine rağmen borcu olduğu için emekli olamıyordu. Yeni yasa yüklü borçların faizlerini silip taksit imkanı getiriyor. Borcun tamamını ödeyip emekli olacaklar kredi alabilecek.



Orta Vadeli Mali Plan'da (2015-2017) genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin 2015 yılı bütçe ödenek teklif tavanları da yer aldı.

Bütçe ödeneklerinde en fazla pay ayrılan ilk 3 idare, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da değişmedi. Buna göre, çeşitli kamu kuruluşlarının bütçe açıklarının finansmanına dönük transfer ödeneği de buradan karşılandığı için Maliye Bakanlığına 110 milyar 243 milyon 593 bin lira ödenek ayrıldı. Faiz ödemeleri nedeniyle Hazine Müsteşarlığının da bütçesi yüksek tutularak 68 milyar 399 milyon 57 bin lira olarak belirlendi.

Daha önce yapılandırmada Ziraat Bankası devreye girerek emeklilik şansı olanlara kredi açmıştı. Vatandaşlar bu kredi ile borçlarını toptan kapatıp hemen emekli olmuş ve emeklilik maaşlarında küçük taksitlerle kredilerini geri ödemişlerdi.

YAZI GÖNDERİLDİ

Yani torba yasa için de Ziraat Bankası'nın yanında özel bankaların da devreye girmesi bekleniyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, emekli olmak isteyen esnafın prim borcunu ödemek için kredi aradığını belirterek, bankaların düşük faizli kredi vermesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol yapacak banka ya da bankalara çok önemli görev düşüyor. Emekli olmak isteyen esnaf prim borçlarını ödemek için kredi arıyor. Bankalar, emekliliği gelenler için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi vermeli" dedi. Yasa ile prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan esnaf ve sanatkara emeklilik imkanı sağlandığına değinen Palandöken, 2011 yılındaki yasadan 5 bin 677 kişinin prim borcunu peşin ödeyerek, 61 bin 571 kişinin de Ziraat Bankası'ndan kredi kullanarak emeklilik hakkı kazandığını kaydetti. Palandöken, Bağ-Kur'lunun emekli olabilmesi için SGK'ya uygun görülecek bankalarla protokol yapılması için yazı gönderdiklerini söyledi.

YARIŞ BAŞLAYABİLİR

Promosyon konusunda olduğu gibi kredi konusunda da özel bankalar devreye sokulursa bir rekabet ortamı oluşacak. Bu sayede bankalar emeklilerin maaşlarını kendi şubelerinden ödeyebilmek ve düşük de olsa faizle kredi verebilmek için yarış haline girecek. Bu yarış hem bankalara hem de kredi alacak olan emekli adaylarına yarayacak. Promosyon konusunda da aynı sistem devreye girdiğinde ortaya çıkacak yarış emeklileri sevindirecek. Buna rağmen SGK'nın bu konuda kılını kıpırdatmaması emeklilerin tepkisini çekiyor. Takvim

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doğdu, emeklilik, şansı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çok çocuğa erken emeklilik Zen Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2013 16:44
Emeklilik Sendromu Zen Ruh Sağlığı 0 11 Kasım 2012 21:35
Emeklilik yaşı yükseltilecek mi? Violent Haber Arşivi 0 18 Ekim 2012 10:10
Emeklilik Işleri blackkurt38 Fıkra 0 04 Şubat 2008 19:32