IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 01:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara'nın Şam'la savaşında asker olmayız




IŞİD’in ağır silahlarla saldırarak kuşattığı Kobani düşmesin diye Kürtler haftalardır büyük bir mücadele veriyor. Suriyeli Kürtlerin en etkin partisi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim ise Kobani’deki mücadelelerine destek bulmak için Avrupa başkentlerinde diplomatik turda. Geçen hafta Türkiye’ye geldikten sonra beş günde dört şehir daha dolaşmış. Devamlı seferi. Zor bela Brüksel’de yakalamayı başarıyorum. Aslında oturup saatlerce sohbet edecek bir vakti yok. Israrıma dayanamadığı için buluşmayı kabul ediyor ancak ani gelişmeler karşısında mülakatı yarıda bırakabileceği konusunda da uyarıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Brüksel’in gözde caddesi Aveue Louise yakınındaki PYD ofisinde buluşuyoruz. Hakikaten de söylediği gibi yoğun, telefonları susmuyor. Dünya medyası peşinde. Telefonla BBC ve CNN International gibi önde gelen kanalların yayınlarına bağlanıp sahadan aldığı taze bilgileri paylaşıyor. Oysa asıl telefonu başta Türkiye olmak üzere kapısını çaldığı ülkelerden bekliyor. Ankara’nın tavrı konusunda derin hayal kırıklığı içinde olduğu belli ama konuşurken kelimeleri çok dikkatli seçiyor. Bir ketumiyet gelmiş üstüne. Öyle ki Türkiye’de Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştüğünü dünya âlem biliyor ama o ismini zikretmeden anlatıyor.
Ucundan araladığı o kapı tamamen kapansın istemiyor. Kaçıp Avrupa ülkelerine sığındığına yönelik iddialara pasaportunu çıkarıp geçerli Schengen vizesiyle yanıt veriyor. Buluştuğumuz o gün ayrı bir kederde. 9 Ekim IŞİD’e karşı Telabyad’da savaşırken kaybettiği oğlu Şervan’ın ilk ölüm yıldönümü!

ÖCALAN UFKUYLA BENİ ÇOK ETKİLEDİ
- Gençken ilk idolünüz Molla Mustafa Barzani miydi?
Doğrudur. 1975’e kadar... O tarihte biliyorsunuz Barzani’nin ayaklanması sindirildi. Bizim için dünya yıkılmış gibi oldu, o kadar bağlıydık. Ondan sonra yeni arayışlara girdik. Biz o sorgulamadayken zaten 1977’de üniversiteyi bitirdim. 1978’te Suudi Arabistan’a gidip bir petrol şirketinde çalışmaya başladım. 1992 yılına kadar orada kaldım.
- Tam da Abdullah Öcalan’ın kendi hareketine yön vermeye başladığı yıllardan bahsediyorsunuz. Türkiye’de olduğunuz dönemde mi tanıştınız?
O dönemde ne tanıdım ne gördüm. Takip ettiğimiz sol gruplar falan vardı sempatiyle baktığımız. Ama o hareketi hiç tanımıyorduk o zaman.
- Suudi Arabistan’da yaşarken iki kere hacca gitmişsiniz.
Tabii hacca da gittik, umreye de gittik. Suudi Arabistan toplumunu yakından tanıdık. Türkiye’den gelip çalışan insanlar da vardı. Birisiyle tanıştım, kendisi PKK taraftarıydı. Onunla tanıştıktan sonra başka bir izlenim edindim. Barzani’nin ayaklanmasının neden yıkıldığının sebeplerini arıyorduk. Bu adamda yeni şeyler gördüm, baktım bizim düşündüğümüz şeyler burada vardır. Yani Barzani’de kaybettiğimiz şeyleri burada buldum. Kürtler için bir şeyler yapabileceğini düşündüm ve sempatimi kazandı. O zamandan beri de hep sempatizan kaldım.
- Öcalan’la yüz yüze tanışmanız ne zaman?
Arabistan’dan Suriye’ye döndükten sonra. Şam’da yaşadığı sıralarda kaç defa görüştük. Biz tabii o zaman hep Suriye Kürtleri ne yapabilir onunla ilgileniyorduk. Fikir, felsefe olarak paralel olabilirsin ama bizim düşüncemiz Suriye’yle ilgiliydi. Öyle ufuklu bir insan (Öcalan) gerçekten beni çok etkiledi. Hep okudum, takip ettim söylediklerini, yazdıklarını.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
ankaranın, asker, olmayız, savaşında, Şamla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da Asker Cinneti MasteR06 Haber Arşivi 0 22 Temmuz 2011 19:23