IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2014, 10:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dost halkları altına alacak büyük çınar




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinin oda başkanlarına hitap ettiği TOBB İstişare Toplantısı’nda, Kobani nedeniyle çıkan olayların hedefinde Türkiye olduğunu savundu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani eylemlerinin Gezi olayları ve 17-25 Aralık sürecinin bir devamı olduğunu savunarak, “Kobani olayları bahane edilerek düğmeye basıldı. Türkiye 1990’lara dönmeyecek. Aksine 2023 vizyonu ile yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.
Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinin oda başkanlarının davet edildiği TOBB İstişare Toplantısı’na katıldı. Konuşmasına helikopter ve trafik kazalarında hayatlarını kaybeden asker ve polislerle rahmet dileyerek başlayan Davutoğlu, şu mesajları verdi:
* DÜĞMEYE BASILDI: Türkiye’nin ayağa kalkmasını, doğrulmasını, sadece kendisini değil çevresindeki bütün bölgeleri, dost halkları da büyük çınarının altında barındırabilmesini, geliştirebilmesini sağlayacak bir güç haline gelmesinden rahatsız olanlar harekete geçtiler. Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları, komploları, 30 Mart seçimlerini neredeyse ipotek altına alma çabasına dönüştü. Herkesin kriz beklediği bir anda, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı son derece olgun bir demokratik süreçle el değiştirmişken, yeni Türkiye idealiyle ciddi bir ivme oluşmuşken bir takım yerlerde Kobani olayları bahane edilerek düğmeye basıldı. İki seçim sonrası, üçüncü seçimin öncesinde, ‘acaba tekrar Türkiye karıştırılabilir mi’ diye bir takım fitne odaklarının devreye girdiğini gördük.
* KOBANİ’YE Mİ YARDIM ETTİLER?: Kobani bahane edilerek, bu Vandalizmde, bu şiddet sarmalında, bu terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 polisimiz şehit oldu, 135 polisimiz yaralandı. Olaylarda 531 polis aracı, 631 sivil araç yakıldı. Kur’an kursları, müzeler, kütüphanelerin de aralarında olduğu bin 122 bina tahrip edildi. Birçok küçük yavru, yetim ve öksüz kaldı. Şimdi sorma vaktidir, Hüseyin Hatipoğlu’nun kızı Yaren’in yetim kalmasına sebep olanlar neyi amaç edindiler? 11 aylık Ecrin Balcı’nın annesi Sevgi’den ayrılmasına sebep olan, öksüz kalmasına sebep olan bu vahşi, alçakça saldırılar niçin yapıldı? Bu yolla Kobani’ye mi yardım ettiler? Suriye’deki zulmü mü durdurdular? Suriye’deki zulmün bir benzerini neredeyse kendi halkına karşı terör ve şiddet eylemleriyle yapanlar bilsinler ki, Türkiye’yi hiçbir zaman bu kargaşa ve kaos sarmalının içine sokamayacaklardır.
* 90’LAR OLMAYACAK: Vandallar, eşkıyalar, bu teröristler böyle bir geleceği imha etmek, tahrip etmek için harekete geçtiler. Bizler burada hem siyasi irade olarak, hem de sivil toplum temsilcilerimizin ortak sesi olarak böyle bir geleceği imha projesine karşı dimdik ayakta durmaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kesinlikle Türkiye 1990’lara geri dönmeyecektir, aksine 2023 hedefleri doğrultusunda gelecek perspektifiyle yeni bir Türkiye’nin inşasında kararlıyız. İnşa ve ihya dönemi başlamıştır, bunu kimse durduramayacaktır. Bu inşa ve ihya döneminin demokratik temeli çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıdır. Tarihi kardeşliğin ebedi kardeşliğe dönüşmesi konusundaki çabalarımız kesintisiz devam edecektir. Kim ne derse desin, hangi terör faaliyetleri yapılırsa yapılsın, daha ilk günden vurguladığımız gibi kesinlikle çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz.

Oyununuzu bozacağız

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kobani eylemlerine ilişkin, “Bugün milletimizin arasına nifak sokulmasına, evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Kendi geleceğimize, kendi huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Bu oyunu bozmak zorundayız. Gelecekle ilgili umutlar ve hayaller konuşulmaya başlandı. İlk defa, Diyarbakır’ı, Van’ı, Urfa’yı bir sanayi ve turizm kenti yapmanın hayalini kurduk. Hayal kurmaktan öte bunlarla ilgili yol haritaları çizdik, hedefleri ortaya koyduk. Bu hayallere, hedeflere ulaşmanın ilk şartı huzurdur” diye konuştu.

Paravanla kapatıldı

Toplantıya sadece Doğu ve Güneydoğu’daki oda başkanlarının davet edilmesi nedeniyle salon tamamen dolmadı. Kalan boş koltuklar yerden otomatik olarak çıkan paravanlar ile kapatıldı. TOBB’un tüm toplantılarında uygulanan paravan sistemi Davutoğlu için de kullanılmış oldu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
alacak, altına, bÜyÜk, çınar, dost, halkları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya'yı içine alacak kadar büyük! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Aralık 2012 15:35
Öyle dost.. Öylesi dost.. Sevda İslamiyet 0 15 Nisan 2011 12:33
Acun'un İmajı Büyük Darbe Alacak basketci Haber Arşivi 0 29 Kasım 2010 09:17
Sigara tezgâh altına iniyor!Sigara raftan tezgah altına inecek, yani açıkta satılmaya Ruj Haber Arşivi 0 17 Kasım 2010 11:50