IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2014, 20:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HDP’den "Bingöl saldırısı" çıkışı




HDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sorularının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Baluken, suikastı gerçekleştiren ekip ile Genç yolunda öldürülen ekibin farklı olduğu ileri sürdü. Olayın ardından resmi makamlarca yapılan açıklamalarda çelişkilerin olduğunu ifade eden Baluken, olayla ilgisi olduğu şüphesiyle gözaltına alınların ise işkence gördüğünü iddia etti.

DOSYADAKİ GİZLİLİK KARARI
Saldırının ardından dosyaya konan gizlilik kararını soran Baluken, "9 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen iki olaya ilişkin görülen duruşmada gizlilik kararı verilmesinin gerekçesi iki olayda ele geçirilen silahların ve kurşunların balistik incelemelerinin birbirini tutmaması mıdır? Gizlilik kararı, valilik ve hükümet yetkililerinin olaylar arasında bağlantı olduğu yalanını örtmek için mi alınmıştır? İçerisinde yargısız infaz, işkence gibi gerçeklerin bulunduğu bu karanlık olay gizlilik kararı ile kapatılmak mı istenmektedir?" dedi.
Soru önergesinde balistik inceleme sonuçlarının kamuoyundan gizlendiğini ifade eden Baluken, Başbakan Davutoğlu’na çözüm sürecini bitirmek isteyen, iki olay arasında bağlantı kurmak isteyen güçlerin kimler olduğunu sordu.

HDP’li Baluken, önergesinde Başbakan Ahmet Davutoğu tarafından cevaplandırılmasıyla istemiyle şu sorulara yer verdi;
"Bu iki olayın birbirinden bağımsız olaylar olduğu ortada iken, şahsınıza ait ‘sorumlular cezalandırılmıştır’ ifadesi için bir düzeltme yapmayı düşünüyor musunuz? Şahsınızın ve yetkili Bakanlarınızın bu olaylarla ilgili yanıltıldığını düşünüyor musunuz? Bu durumda cezalandırma yöntemi olarak yargısız infazı meşrulaştırma pozisyonunda olmanız hasebiyle hukuk devletinin uygulamalarının geçersiz olduğu uygulamalara ortak olduğunu düşünüyor musunuz? Herhangi bir olayda cezalandırma yetkisi yargı mercileri yerine devlet ve hükümet yetkilileri tarafından mı yapılmaktadır? Bu durumda hukuk devleti ilkelerinin rafa kaldırıldığı Bingöl’de yeni provokasyon ve katliamlara yol açabilecek cezalandırma yöntemlerinize devam edecek misiniz?

Gözaltındaki işkence nedeniyle yüz ve göz kemikleri kırıldığı için hastanede bulunan Umut Koçyiğit’in üç gün boyunca Savcılık ve Emniyet’in koordineli uygulaması ve işbirliğiyle avukatı ile görüştürülmesinin engellenmesinin izahı nedir? Umut Koçyiğit 13 Eylül 2014 tarihinde gözaltında gördüğü işkencelerden ötürü ameliyat edilmiştir. Aynı gün doktorlarının onayı olmamasına rağmen zorla hastaneden alınarak mahkemeye çıkrılmıştır. Koçyiğit’i doktor onayı olmadan, hukuksuz bir şekilde mahkemeye götüren polisler ve talimatı veren savcılık hakkında soruşturma açılmış mıdır? Olayların olduğu gece Bingöl merkezde gözaltına alınan yedi yurttaşımız ağır işkencelerden geçirilmiştir. Bu kişilerin gözaltına alınma gerekçeleri nedir? Bu kişilere işkence yapan polisler hakkında soruşturma açılacak mıdır? Gözaltında olan yedi yurttaşımızın iki gün boyunca avukatları ile görüştürülmemesinin gerekçesi nedir? Bu hukuksuzluğu yapan savcı ve polisler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Genç’te taranan aracın hemen arkasındaki araçta bulunan ve tarama sonucu yaralanan kişinin açıkladığına göre araç arama noktasında durmuş olmasına rağmen taranmıştır. Elazığ Adli Tıp Kurumu’nda gördüğümüz yaşamını yitiren yurttaşlarımızın vücutlarına bakıldığında öldürücü bölgelere bilinçli bir şekilde kurşunlar sıkıldığı şahsımca teşhis edilmiştir. Taranan araçta yargısız infaz edilme olayına ilişkin olay yerinde bulunan kamu görevlileri ve talimatı veren amirleri hakkında soruşturma açılmış mıdır? Bingöl’de gerçekleşen iki olayın etkin ve tarafsız araştırılması için hangi mekanizmalar işletilecektir? Bu mekanizmaların sağlıklı işleyebilmesi için kamuoyuna yaptığı her açıklama çelişki ve yanlışlarla dolu olan kamu amirlerini görevden uzaklaştıracak mısınız? İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından Bingöl’deki olaylara ilişkin araştırma yapmak üzere teftiş görevlendirmesi yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu teftiş çalışmaları ne aşamadadır”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bingöl saldırısı, çıkışı, hdp’den


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eyüp Sultan Camii'ne "Nazi" saldırısı Seth Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2014 11:57
Bu illerde "terör saldırısı" olabilir! Hayal Haber Arşivi 1 21 Nisan 2010 12:05