IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2014, 10:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran: Yıllar önce uyardık




İran İstihbarat Bakanı Allavi, IŞİD'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Allavi, IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'ye istihbarat desteği verdiklerini söylerken, gerekli uyarıyı yıllar önce yaptıklarını da belirtti.



İran İstihbarat Bakanı Hüccetül İslam Seyyid Mahmud Allavi, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in, Suriye ve Irak'ta yapılanmasına rağmen İran için de ulusal bir tehdit olduğunu söyledi.

Yıllar önce IŞİD'in programı hakkındaki öngörülerini yetkili makamlarla paylaştıklarını belirten Allavi, "IŞİD tehlikesi baş gösterdiği andan itibaren bu ülkelere istihbarat desteği verdik. Örgütün Irak'ta attığı her adıma yönelik öngörülerimizi yetkililerle paylaştık. Eğer böyle olmasaydı Irak ve Suriye bugün çok daha farklı olacaktı" dedi.

Allavi, IŞİD'in attığı adımların her zaman bilgileri dahilinde olduğuna dikkati çekerek, "Güvenliğimizi tehdit eden dahili veya harici bir unsur tespit edilirse anında müdahale ederiz. Şu ana kadar bazı kimseleri saptandı ve adalete teslim ettik" diye konuştu.

Şİİ SÜNİ İHTİLAFLARI

Ülkede Şii ve Sünni ihtilafları çıkarmak isteyen ve tekfirci anlayışla yayın yapan televizyon kanallarına yönelik düzenlenen operasyonlara da değinen Allavi, "Bu tekfirci ve fitneci kanalların İngiltere istihbaratıyla bağlantıları var. Onlara mali yardım sağlayan aracı iki-üç kişi belirlendi. En son tespit edilen ise görünüşte bir hayır sahibi" değerlendirmesinde bulundu.

Hayır sahiplerine uyarıda bulunan Allavi, "Ülkenin dini lideri Ayetullah Hamaney ve Ehl-i Sünnet'in seçkin şahsiyetlerine saygısızlık yapan odaklarla irtibatı tespit edilen kişiler istihbarat yetkilileri tarafından takibata alınacaktır" ifadelerini kullandı. Müslümanlar arasında ihtilaf meydana getirecek her hareketi hassasiyetle takip ettiklerini belirten Allavi, "Ehl-i Sünnet içindeki aşırı unsurlarla da mücadele ediyoruz. Güvenliği tehdit eden bir renk veya koku belirlediğimizde, bu tehdide karşı uygulamalarımız, tehdidin derinliği oranında oluyor" diye konuştu.

BBC'NİN BELGE ÇALMASI

İran İstihbarat Bakanı Allavi, BBC'nin İran'ın, bazı resmi belgelerini çaldığı iddiasına ilişkin de "BBC'nin resmi belgeleri çalmasıyla ilgili bir bağlantı Birleşik Arap Emirlikleri'nde, bir bağlantı da ülke içinde tespit edilmiş, konuyla ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır" diye konuştu.



Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
uyardık, İran, yıllar, Önce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
yıllar önce ankaradaki büyük acı GirLMooN Serbest Kürsü 5 31 Ağustos 2022 18:55
Anne katili yıllar önce babasını da öldürmüş SeckiN Haber Arşivi 0 09 Eylül 2013 10:17
yıllar önce gelinlikler, saç modelleri ve makyaj stilleri Violent Evlilik Hazırlıkları 0 13 Haziran 2012 11:03
MR ile MS'i yıllar önce tespit etmek mümkün olabilir Lucifer Sağlık Köşesi 0 25 Kasım 2011 20:38
Baskından önce taburu uyardık Collettivo Haber Arşivi 0 29 Haziran 2008 01:35