IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2014, 15:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kârlılık sorunu alarm veriyor




Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kullanıma açılan "Girişimci Bilgi Sistemi" verilerinden hazırladıkları analizin, piyasada yaşanan karlılık sorununu net bir şekilde gözler önüne serdiğini kaydetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yücelen, yazılı açıklamasında Türkiye ekonomisinin son dönemlerdeki en önemli sorununun karlılık olduğunu belirterek, Girişimci Bilgi Sistemi verilerini ilk kez kullanarak, elde edilen verilerin analiz edildiğini ve ortaya çıkan sonucun piyasada yaşanan karlılık sorununu net bir şekilde gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye'de ilk kez bu veriler kullanılarak gerçekleştirilen analizin gelecek dönemlerde de tekrarlanarak geliştirileceğini ifade eden Yücelen, pek çok iş adamının, ekonominin düzeleceği umuduyla zararına iş yaparak "sermayeden yediğini" anlattı.

Ali Yücelen, şunları kaydetti:

"TÜGİAD olarak şikayet eden bir yapımız yok, durumu saptıyoruz ve yapılması gereken bir şey varsa naçizane çözüme katkı sağlamak istiyoruz. Biz kimse fahiş karlar etsin demiyoruz ancak eğer insanlar işlerinden yeterince kar edemezlerse o zaman o dükkan, fabrika, işyeri kapanır. Günün sonunda acı faturayı hepimiz öderiz. Bir insan belirli bir noktaya kadar kan kaybetmeyi tolere edebilir ancak ötesi kaçınılmazdır. Bu durumu görerek dikkat çekmek ve çözümüne katkı sağlamak istiyoruz. Küresel kriz öncesinde işletmelerimizin ortalama karlılığı yüzde 4,2 seviyelerinde idi. Bugün bu oran yüzde 3,84. İnşaat sektörünün ise Türkiye ekonomisinde üretilen toplam kardan aldığı pay 2006 yılında yüzde 5,2 iken bugün bu oran yüzde 50 oranında artarak yüzde 7,5'e çıkmıştır. İnşaat sektörümüzü kutluyoruz. Peki bu süre zarfında inşaat sektöründe üretilen evleri alan; iş yerlerine yatırım yapan imalat sektörünün karlılığı ne olmuş diye baktığımızda 2006 yılında yüzde 39,3 pay alan imalat sektörünün bu süre zarfında yerinde saydığını ve yüzde 2,5 oranında bir atış sağlayarak yüzde 40,3'e ulaştığını görüyoruz. Bu tablo ister istemez imalat sektöründeki yatırımcılarımız için inşaat sektörünü daha cazip kılmaktadır."

Yücelen, imalat sektörünün Türkiye'deki toplam net satıştan yüzde 27 pay alırken 2013 yılında bu oranın yüzde 24,8'e gerilediğini, inşaat sektörünün ise 2006 yılında yüzde 4,1 olan payının yüzde 30 civarında artarak yüzde 5,4'e yükseldiğini dile getirdi.


Kaynak Hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alarm, kârlılık, sorunu, veriyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barajlar alarm veriyor yaSmin Haber Arşivi 0 12 Mayıs 2014 17:07
Barajlar alarm veriyor MasteR06 Haber Arşivi 0 06 Ocak 2014 23:06
Kalp Nasıl Alarm Veriyor Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2012 17:26
69 il alarm veriyor Feronia Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 10:27