IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2014, 20:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Akil İnsanlar heyetiyle görüşecek




Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Mehmet Uçum, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlarla gerçekleştirilecek toplantıyı, toplumun yeniden çözüm sürecine dahil edilmesi olarak değerlendirdiklerini ve önemsedikleri söyledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Davutoğlu ve ilgili bakanlarla 19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin AA muhabirine konuşan Uçum, genel olarak bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme yapılacağını belirterek, bundan sonra sivil toplumun nasıl devreye gireceği, gelecek süreçte yürütülecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.



Uçum, 15 Ekim'de Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan 24 üyenin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini, 6 üyenin de mazeret bildirerek toplantıya katılamadığını anımsatarak, toplantıda çözüm sürecinde bir sivil iradeye ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda sorumluluk alınması gerektiğinin görüşüldüğünü kaydetti.



Süreçte muhatapların karşılıklı çalışma yürüttüğünü ancak zaman zaman toplumda giderilmesi güç gerginliklerin yaşandığını aktaran Uçum, şöyle devam etti:



"Bu tür durumlarda sivil toplumun devreye girmesi gerekiyor. Sürecin her aşamasında sivil toplumun katkı sağlaması çok önemli. Toplantının ardından aynı yönde hükümet tarafından bir açıklama yapıldı. Akil İnsanlar Heyeti'ni hükümet oluşturarak çözüm sürecine dahil etmiş olsa da bu görev toplumun görevlendirmesiyle son buldu. Vatandaşların taleplerinin rapor haline getirilmesi, bu taleplerin hükümete ulaştırılması, çözüm sürecinin ilerletilmesi konusunda vatandaşların bize yüklediği bir sorumluluk var. Akil insanlar, bir sivil inisiyatifti. Yaptığı çalışmalarla önemli rol oynadı. Toplantıyı, sivil toplumun yeniden çözüm sürecine dahil edilmesi olarak değerlendiriyor ve önemsiyoruz. Sürecin her aşamasında toplumun öneri ve taleplerinin alınması önemlidir."



Bundan sonra daha önceki gibi bir çalışma tarzının olmayacağını ancak bölgelerde yeniden toplantılar yapmanın değerlendirilebileceğini dile getiren Uçum, buna ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.



Uçum, "Bu tür toplantı ve değerlendirmeler sürecin bir parçası haline getirilmeli. Toplumsal desteğe her zaman ihtiyaç var ve bunu diri tutmak gerekiyor. Bunun için her aşamada halkın değerlendirmelerini almak gerekiyor. Bu talepleri de toplantıda dile getirebiliriz" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akil, başbakan, görüşecek, heyetiyle, İnsanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık