IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2014, 14:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu banka oturunca radyo çalıyor




Şiir ve masal okuyan, tarihi mekanlar hakkında bilgi veren "Konuşan Bank"ları tasarlayan firma, son olarak radyo yayını yapan ve kündekari tenteye sahip sensörlü "Radyo Bank"ı tasarlayıp satışa sundu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir'de düzenlenen 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı - Kent EXPO 2014'e katılan Sanat İstanbul, "Konuşan Bank"ın sensörler vasıtasıyla oturulunca otomatik çalışan ve kündekari tenteye sahip yeni versiyonlarını görücüye çıkardı.

Sanat İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Ertemur, AA muhabirine, toplumun, genelde okumaktan ziyade bakarak, duyarak, hissederek öğrenmeyi tercih ettiğini ifade etti.

Şehirleri kitaba benzeten Ertemur, şehirlerin de kendilerini anlatması için kitap şeklinde "Konuşan Bank"lar üretmeye başladıklarını dile getirdi.

İlk ürettikleri "Konuşan Bank"ların, düğmesine basılıp çalıştırıldığını anımsatan Ertemur, yeni geliştirdikleri sistemle, "Konuşan Bank"ların hem sensörler vasıtasıyla oturulunca otomatik çalıştığını hem de Selçuklu ahşap sanatı kündekariyle yapılan tentelerle daha kullanışlı hale geldiğini anlattı.

Ertemur, "Konuşan Bank" versiyonlarının kendileri tarafından bulunup geliştirildiğini ve patentinin alındığını belirterek, son olarak "Radyo Bank"ı geliştirdiklerini kaydetti.

"Canlı yayın da katabileceğiniz Radyo Bank, dünyada ilk kez yapılan bir proje" ifadesini kullanan Ertemur, şöyle devam etti:

"Kişi geldiği zaman sensörleri algılıyor, bankı alan kurumun istediği 30 saniyelik kaydı çaldıktan sonra radyo yayını devreye gidiyor. Kalkınca da yayın sona eriyor. Diyanet Radyo yayınına uygun ürettiğimiz Radyo Bank'ı, ilk kez İzmir'deki fuarda görücüye çıkardık. Herkese buradan Diyanet Radyo dinletiyoruz. Diyanet Radyo'nun çok güzel, hem seviye hem kültür olarak çok keyifli yayıncılık anlayışı var. Türkiye genelinde de duyarlı insanların yetişmesine katkıda bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığının Radyo Bank ürettiğimizden haberi yok. Bu bankın deniz kenarında olduğunu düşünün, keyifli müzik ve sohbetler eşliğinde harika manzarayı seyredebilirsiniz."

Ertemur, "Radyo Bank"ın özel yazılım ve donanımla oluşturulduğuna değinerek, "Eğer bir belediye 30-40 banklık proje isterse frekans satın almadan o kentin radyosunu da kurup bu banklardan yayın yapabiliriz" dedi.

Fuarda sergiledikleri ürünlerin, başta belediyeler olmak üzere bir çok kurumdan ilgi gördüğünü ifade eden Ertemur, Bulgaristan'dan gelen bir belediye başkanının da kentteki odak noktalarını anlatmak için "Konuşan Bank" almak istediğini, ayrıca bazı belediye başkanlarının da edebiyat, masal parkları kurmak için "Konuşan Bank"lara talip olduğunu sözlerine ekledi.

Fuarı gezip bankları deneyenlerden Perihan Amanlar ise oturup dinlenirken müzik çalmasının çok güzel olacağını, park ve sahil kenarına bu banklardan konulabileceğini ifade etti.
Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
banka, bu, Çalıyor, oturunca, radyo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sperm, kucağıma oturunca bulaştı aSi Haber Arşivi 0 27 Nisan 2011 15:09
Şok Şok Şok eliyle saz çalıyor :)))) Ruhadam Komik Loglar 3 16 Ocak 2011 15:12
Aşk Hüzzam Çalıyor Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Mart 2010 03:13
Sony, Wii'den mi Çalıyor? Heidi Oyun Dünyasından Son Haberler 0 14 Haziran 2008 15:21