IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2014, 19:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobani'ye yardım Kürt gruplar arasında tartışma çıkarttı




ABD aracılığıyla Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye yapılan silah yardımları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında tartışmaya neden oldu.

Öte yandan Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Peşmergelerin geçişi ve Kobani’ye (Ayn el Arab) yapılabilecek yardımlarla ilgili süreç devam ediyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KYB politbürosu, silahları Kobani'ye ulaştıranın kendileri olduğunu iddia ederken IKBY Başkanlığı, silahların "Kürdistan yönetimi ve halkı" adına gönderildiğini duyurdu.

KYB politbürosundan yapılan yazılı açıklamada, Kobani'ye silah yardımının ulaştırılması için ABD ile yoğun temaslar içinde olduğu belirtilerek, "KYB, Kobani kuşatmasının ilk gününden itibaren Halk Savunma Birlikleri (YPG) savaşçılarıyla sürekli iletişim halindeydi. Kobani'nin kurtarılması için bölgedeki devletler ile Arap dünyasındaki demokrat partiler ve uluslararası bütün güçlerle her türlü siyasi ve diplomatik ilişkileri yürüttük. Silah ve lojistik desteklerimiz de özel kanallarla Kobani'ye ulaştırıldı" denildi.

Açıklamada ayrıca Suriye'nin kuzeyindeki kantonların, Kürt bölgesinde tanınması için KYB'nin yoğun çaba sarfettiği, bunun sonucunda "Kürdistan Bölgesel Parlamentosu"nun, kantonları tanıma kararı aldığı ileri sürüldü.

IKBY: PROPAGANDA YAPIYORLAR

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamada ise KYB siyasi propaganda yapmakla suçlandı. ABD uçaklarıyla Kobani'ye silah ve patlayıcı maddelerinin ulaştırılmasından sonra KYB politbürosunun, hakikatleri çarpıttığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Süleymaniye ve Erbil'deki antiterör güçleri, yeni ve daha önceki silah yardımlarını Kürdistan hükümeti adına Kobani'ye göndermiştir. Bütün bunlar, Kürdistan yönetimi ve halkı adına ABD savaş uçaklarıyla yerine ulaştırılmıştır."

Bölgesel Başkanlık, gönderilen silah ve patlayıcıların 21 tondan oluştuğunu, söz konusu yardımların tamamının Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan yüklendiğini ve 28 paraşütle Kobani'ye indirildiği bilgisini paylaştı.

TÜRKİYE PEŞMERGEYE KAPIYI AÇIYOR

Öte yandan bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin, peşmergenin Kobani'ye geçmesine yardımcı olacağını söylemişti. Bölgenin tüm tehditlerden arındırılmasını istediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, bugün ABD'nin Kobani'yi savunan tüm güçlere havadan atarak ulaştırdığı askeri ve tıbbi malzeme yardımını da bu çerçevede değerlendirdiklerini belirtti. Bugün Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden grupların sayısının yedi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti: PYD'nin yanında 7-8 grup vardır ve bunlar birlikte ortak bir karargah kurmuştur. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de 'Kobani'ye yardım için işbirliği içindeyiz' açıklamasını yapmıştır. Biz de peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişine destek için yardımcı oluyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor."



Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arasında, çıkarttı, gruplar, kobaniye, kürt, tartışma, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kürt gruplar Til Şeir Tepesi'ne bayrak dikti Seth Haber Arşivi 0 15 Ekim 2014 15:10
Kağıthane'de Kürtlerle Sol gruplar arasında gerginlik! Seth Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2014 17:33