IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2014, 10:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmralı’dan çarpıcı mesajlarla geldiler




Abdullah Öcalan’ın dün heyet aracılığıyla yaptığı değerlendirmede, “ölen” çözüm sürecinin Fidan ile yapılan görüşmeler sayesinde “yeniden diriltildiği” vurgusu dikkat çekti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet, dün İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştü.

Heyetin açıklamasında, Öcalan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile geçen hafta yaptığı toplantının içeriğine güçlü vurgu vardı. Öcalan'ın heyet aracılığıyla yaptığı değerlendirmede, "ölen" çözüm sürecinin Fidan ile yapılan görüşmeler sayesinde "yeniden diriltildiği" vurgusu dikkat çekti.

Öcalan'ın mesajı şöyle: "Çözüm süreci açısından gelmiş olduğumuz nokta bir kırılmaya maruz kalmıştır. Bunun en önemli sebebi hükümetin benimle geliştirmeye çalıştığı ilişki biçimini bir araçsallaştırma mekaniğine oturtma çalışmasıdır. Bunun çözmeye çalıştığımız meselenin ağırlığına denk bir yaklaşım olmadığı anlaşılmıştır. Süreçle ilgili 15 Ekim itibarıyla yeni bir aşamaya geçtik. Yeniden diriltiğimiz bu umudun zaman kaybetmeden pratik sonuçlar doğurması sorumluluğumuzdur."
ÖCALAN'IN SEKRETARYASI


İmralı'da yapılacak ilk görüşmeye isimleri Öcalan tarafından belirlenmiş iki isim Öcalan'ın sekretaryası olarak katılacak. Üyeleri arasında mevcut HDP'nin İmralı ekibinin de olduğu bir müzakere heyeti adaya gitmeye başlayacak.

İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti, Öcalan'ın "Türkiye'nin demokratik geleceğini ve bölgemizdeki kalıcı barışı yakından ilgilendiren süreçle ilgili 15 Ekim itibariyle yeni bir aşamaya geçtiğimizi ve süreçte başarılı bir pratik umudumun bu anlamda arttığını ifade etmek isterim" sözlerini aktardı.

HDP'den yapılan açıklama şöyle;
"Bugün İmralı Adası'nda Heyetimiz Sayın Abdullah Öcalan'la 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirmiştir. Sn Öcalan, öncelikle 6-7 Ekim olaylarında yaşamlarını yitiren tüm yurttaşlarımız için derin üzüntülerini belirterek, hayatını kaybeden insanların yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti. Öcalan devamla, 'Bugünden sonra bölgede demokratik siyasete, barışa ve çözüme inanan tüm yapı ve kurumların ciddi bir soruşturma ve yüzleşme sorumluluğuyla meseleye yaklaşmaları elzemdir.

Bu yaşanan olaylardan tarafların ders çıkartması, bu temelde demokratik çözümün hayatiyetinin öneminin kavranarak müzakere temelli çabalara hız vermesi ehemmiyet arz etmektedir. Taraflara düşen görev birbirleriyle olan hukuklarını sağlam ve güvenli bir temele oturtmalarıdır. Bu yapılmadığı zaman içinden geçmekte olduğumuz sürecin derin bir darbeyle sonuçlanması kaçınılmaz olacaktır. Oysa bu topraklarda yaşayan bütün halklar ve inançlar için en önemli seçenek köklü bir demokrasi olmalıdır' diye ifade etti.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çarpıcı, geldiler, mesajlarla, İmralı’dan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geldiler mi? Feronia Haber Arşivi 0 13 Ekim 2009 05:36