IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2014, 12:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Tanıklıktan çekilme hakkını' kullandılar




17 Aralık soruşturması kapsamında tanık sıfatıyla adliyeye çağrılan işadamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, CMK'nın tanıdığı hak kapsamında tanıklıktan çekildi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

17 Aralık soruşturması için kurulan TBMM Komisyonu dün ve önceki gün İstanbul Adliyesi'nde tanık ifadelerine başvurdu. Soruşturma kapsamında diğer şüphelilerle birlikte haklarında takipsizlik kararı verilen İşadamı Reza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler de tanık sıfatıyla Adliye'ye çağrıldı. Ancak Sarraf ile Güler Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) tanıdığı hak kapsamında tanıklıktan çekilerek soruları yanıtsız bıraktı. Sarraf, CMK'nın "Kendisi ve yakınları aleyhine tanıklıktan çekilme" başlıklı 48'inci maddesi kapsamında tanıklıktan çekildi. Güler ise aynı kanunun "Şüpheli veya sanıkla aralarında evlatlık bağı bulunanlar tanıklıktan çekilebilir" hükmü gereğince tanıklıktan çekilme hakkını kullandı. Güler ile birlikte Rüçhan Bayar, Özgür Özdemir ve Ahmet Murat Öziş'i de önceki gün tanık olarak dinleyen komisyonun, daha önce ise İranlı işadamı Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhaneh ile "Marina" isimli bir kadının tanıklığına başvurduğu da öğrenildi. Komisyona çağrılan 10 kişinin susma hakkını kullandığı belirtildi. Komisyon üyelerinin 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Ekrem Aydıner'den de bilgi aldığı öğrenildi.

HASTANEYE GERİ DÖNDÜ
İşadamı Rıza Sarraf, avukatı Şeyda Yıldırım ile birlikte dün İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Geçen hafta çarşamba günü safra kesesi ameliyatının ardından sarılık teşhisi konan ve tedavisi süren Rıza Sarraf, 15 dakika kaldığı adliyeden hastaneye döndü. 17 Aralık soruşturmasına ilişkin dört eski bakan için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, çalışmalarını 26 Aralık tarihine kadar sürdürecek. Gelecek hafta da ifade almaya devam edecek komisyon üyeleri, işlemlerin ardından hazırladıkları raporu TBMM'ye sunacak.

KÖYLÜ: NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ

Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Partili Yusuf Başer ve CHP'li üye Ercan Cengiz'den oluşan üç kişilik alt komisyonda, uzman olarak Adalet Bakanlığı müfettişleri de görev yapıyor. Alt komisyon dosya incelemesi yanı sıra dosyada adı geçen isimlerle tanıkların ifadelerine başvuruyor. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ise SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Tanıkları gerekli gördüğümüz yerde dinleyeceğiz. Şu ana kadar çok kişi dinledik. Bunlar arasında dosyalarda ismi geçenler de geçmeyenler de var. Soruşturma yapıyoruz, soruşturma neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz" diye konuştu.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cekilme, hakkını, kullandılar, tanıklıktan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 9 ismini ilk kez kullandılar! Deep Windows 0 27 Eylül 2014 23:42
Steve Jobs'u bile kullandılar! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Ekim 2011 13:54
Sınavda joker hakkını kullandılar System Haber Arşivi 0 06 Eylül 2010 13:29
Mod'luğun hakkını ver hakkını.. LuisCode Komik Loglar 4 01 Mayıs 2006 17:33