IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2014, 20:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Ajan böcek'ten ekonomiye 43 milyon dolar katkı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarlalara salınan 19 milyon böceğin, ekonomiye 43 milyon dolar katkı sağladığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın zararlılarla mücadeledeki silahı ajan böceklerin, kimyasal ilaç kullanımını önemli ölçüde azalttığı belirtildi.

Tarlalara salınan 19 milyon böceğin, ekonomiye 43 milyon dolar katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, kimyasal mücadeleye alternatif olan biyolojik mücadelenin, çevreye dost bir yöntem olmanın yanı sıra tarım ve ekonomiye de önemli katkılarda bulunduğu ifade edildi.

Biyolojik mücadele kapsamında bitki zararlılarının yine doğal düşmanları böceklerce bertaraf edilebildiği bildirilen açıklamada, bu mücadelenin sadece faydalı böceklerin üretilip salınmasını değil, doğadaki faydalı organizmaların korunmasını da içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlık tarafından kitle üretimi yapılarak üreticinin hizmetine sunulan bu doğal silahlar başta turunçgil, mısır ve buğday zararlılarında kullanılıyor. Ajan ya da avcı olarak da adlandırılan bu böceklerin üretimi 2003 yılında 7 milyon 700 bin iken 2013 yılında yaklaşık bu rakam 19 milyon olarak gerçekleşti. Bakanlık tarafından üretilen böcekler sayesinde kimyasal ilaç kullanımı önemli ölçüde azaltırken turunçgil torbalı koşnili, turunçgil beyaz sineği, turunçgil unlu biti ve mısır kurdu zararlılarında uygulanan biyolojik mücadele ülke ekonomisine toplam 43 milyon dolar katkıda bulundu."
"UÇAKLA İLAÇLAMA YASAKLANDI BÖCEKLER ÖNEM KAZANDI"


Açıklamada, 2006 yılında Bakanlığın uçakla ilaçlamayı yasaklamasıyla daha da önem kazanan biyolojik mücadelenin çiftçilerin ilaçlama maliyetlerini yüzde 50'ye kadar düşürebildiğine de işaret edildi.

Çukurova'da, Mısırkurdu'na karşı uygulanan biyolojik mücadeleyle hem maliyetlerin düşürüldüğü hem de gelecek yıllarda ilaçsız mısır üretiminin yapılmasının hedeflendiği, organik tarımda da yaygın olarak kullanılan biyolojik mücadelenin yaygınlaştırılması hedefiyle üreticilere bu konuda desteklemeler yapıldığı belirtildi.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
43, ajan, böcekten, dolar, ekonomiye, katkı, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekonomiye 164 milyon lirayı geri kazandırdı Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 09:46
LG'den 195 milyon dolar kâr! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 31 Ekim 2012 19:46