IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 11:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınırımızda büyük oyun oynanıyor




Erdoğan: Türkiye'nin bin 295 kilometrelik sınırlarında çok büyük bir oyun kurgulanıyor. Kobani eylemleri ve çözüm sürecinin engellenme gayretleri de büyük oyunun içindedir

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin bin 295 kilometrelik sınırlarında çok büyük bir oyunun kurgulandığını vurgulayan Erdoğan, "Bu rastgele bir oyun değil. (Kobani eylemleri) de büyük oyunun içinde. Çözüm sürecinin engellenme gayretleri de bu işin içinde" dedi. Türkiye'ye yönelik operasyonlarla ilgili "Rabbimden başka bizim elimizi kimse zayıflatamaz" diyen Erdoğan, Çözüm Sürecini engelleme gayretinde olanların çabasının da boşa çıkacağını ifade etti. Erdoğan MGK gündemine alınacak Paralel Yapı'yla ilgili de "ABD'nin bir an önce Gülen'i deport etmesini beklediklerini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Estonya dönüşü uçakta yaptığı açıklamalardan satır başlıkları:

SİLAH YARDIMI TASVİP EDİLEMEZ

Sayın Obama'nın görüşmeden sonra kalkıp hemen üç tane C 130'la, Kobani'ye silah mühimmat indirmiş olmaları gerçekten tasvip edilmez. Ne oldu?

'BURADA BİR ÜST AKIL VAR'
Irak'ın üçte biri de malum IŞİD'in işgali altında, orada niye bunları vurmadınız? Üstelik sizin silahlarınızla bu işgal devam ediyor. Niye vurmuyorsunuz? Erbil'de de Kürtler var. Erbil'e 30, 40 kilometre yaklaştıkları zaman niye "Erbil giderse ne olur?" sorusunu sormuyorsunuz?

'BÜYÜK OYUN OYNANIYOR'
Sınırlarımızda oynanan oyun sıradan rastgele bir oyun değil. Basit bir oyun değil. 1295 kilometrede bu oyun oynanıyor. Bunun malum 950 kilometresi Suriye sınırımız, diğeri Irak sınırımız. Bunlar yeni başlamadı. Esed rejimi bugün PYD'ye silahlı destek verdiği gibi IŞİD'e de silahlı destek veriyordu. Suriye'ye şu anda sürekli silah desteği geliyor, denizden de karadan da geliyor. Bu süreci özellikle Türkiye'deki dürüst, samimi medyanın çok iyi takip etmesi lazım.

MGK, PARALEL YAPI GÜNDEMDE

Milli Güvenlik Kurulu Paralel Yapı'yı gündemine alacak. Bu tavsiye kararıdır. Tavsiye kararını hükümete bildirir. Hükümet de bunu Bakanlar Kurulu'ndan geçirdiği andan itibaren bu Milli Güvenlik Kurulu Siyaset Belgesi'ne girer. 30 Ekim'de MGK gündemine gelecek ve orada bunu görüşeceğiz.

'KEŞKE PARTİ KURSALAR'
Keşke bunlar da (Paralel yapı) böyle bir parti kurmuş olsalar, bundan çok çok mutlu oluruz. Yeter ki bir an önce kursunlar. Çünkü herkes nerede olduğunu, kilosunu, boyunu, posunu görmüş olur. "En az yüzde 25 oyumuz var" diyenler oldu. Ama sonra baktık ki, ana muhalefet partisi bile böyle bir oy alamadı.

'DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR'
Bırak Esed bir gitsin. Ha ondan sonra halk kimi isterse o gelsin. Yani, Saddam Hüseyin'i, Kaddafi'yi gönderdiniz, yerine kim gelecek dediniz mi? Mursi gibi bir insan yüzde 52 oyla geldi, yerine darbeyle adam getirdiniz, onu meşru kıldınız. Ama diyorum ki dünya 5'ten büyüktür.

GÜLEN'İN DEPORT EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
FethullahGülen'in iadesi konusunu ABD'den gelen temsilcilerine, Başkan'a, Biden'a, Kerry'ye söyledik. Devamlı söylüyoruz söylemeye devam edeceğiz. Aynı şekilde CIA yetkilileri ile İstihbarat Örgütümüzün görüşmeleri devam ediyor. Yani "bunu ya deport edin ya bize iade edin.' Ama birinci derecede deport edilmesini istiyoruz. Yeşil Kart meselesi var. Bunu bize gerekçe gösteriyorlar. Tabii ki bu halen devam eden bir süreçtir. Neticesi ileride ortaya çıkacaktır.

PKK DA UZANTISI DA BARIŞI İSTEMİYOR
Kobanieylemleri de büyük oyunun içinde. Çözüm sürecinin engellenme gayretleri de bu işin içinde. PKK Türkiye'de barışı istemiyor. PKK'nın uzantısı olan siyasi parti de barışı istemiyor. Bunlar sadece, meydanlara çıktıkları zaman, "barış, özgürlük" derler ama işte yapılanları görüyorsunuz. Bunların Kürtleri düşünmek diye bir derdi yok. Bunların derdi, bu ülkeyi kendi içinde karıştırmak, barış ortamından bu ülkeyi bir kere tamamen, gerilim, kavga ortamına, kaos ortamına sürüklemek. Tabii 11 yıldır bunu başaramadı. Bunu başaramadıkları için çok rahatsızlar.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bÜyÜk, oynanıyor, oyun, sınırımızda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeybekci: 'Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor MasteR06 Haber Arşivi 0 06 Şubat 2014 22:55
En çok futbol oyunları oynanıyor! yaSmin Bilgisayar Oyunları 0 29 Kasım 2013 21:27
Dünya'da hangi oyunlar oynanıyor? Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 17 Mayıs 2012 16:47
Büyük Oyun AngeLus Sinema Dünyası 1 20 Eylül 2010 15:24