IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2014, 11:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peşmerge buradan geçecek




Bugün Kuzey Irak'tan yola çıkması beklenen 150 kişilik ilk peşmerge birliği Silopi, Cizre, Nusaybin, Viranşehir ve Şanlıurfa'dan geçerek Suruç yoluyla Kobani'ye gidecek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kobani'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına karşı savaşan YPG güçlerine yardım etmek üzere gönderilecek olan peşmerge kuvvetlerinin intikaliyle ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. BBC'nin haberine göre bugün yola çıkması beklenen 150 kişilik ilk grup, Türkiye toprakları üzerinden Suriye'nin Kobani kentine geçecek. Yetkililerin yaptığı açıklamalar ve bölgeden gelen haberler, peşmergenin Silopi, Cizre, Nusaybin ve Viranşehir'den geçerek Şanlıurfa'ya ulaşacağını, oradan da Suruç yoluyla Kobani'ye geçeceğini gösteriyor. Rudaw haber ajansına konuyla ilgili bilgi veren peşmerge güçleri komutanı Ramazan Fattah, Habur Sınır Kapısı'ndan Türk topraklarına giriş yapması planlanan peşmergenin ağır silah da taşıyacağını belirtti. Fattah, "IŞİD ağır silah kullanıyor, bizim de silahlı olmamız gerekiyor" dedi.

"ZAMANI BELLİ DEĞİL"
Kuzey Irak bölgesel yönetimi meclisi, geçtiğimiz hafta peşmergenin Kobani'ye gönderilmesine ilişkin tasarıyı oy birliğiyle kabul etmişti. Peşmergenin Kobani'ye ulaşmasıyla, kentte IŞİD'e karşı savaşan YPG güçlerine ilk kez ülke dışından silahlı destek ulaştırılmış olacak. Kuzey Irak yönetimi bünyesindeki Peşmerge Bakanlığı'nın genel sekreteri Cabber Yaver ise, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, peşmergenin Kobani'ye ne zaman intikal edeceğinin henüz duyurulmadığını belirtti. Yaver, bu konunun askeri sır olduğunu vurguladı. ABD ve müttefiklerinin Kobani'ye yönelik hava saldırılarıysa aralıksız devam ediyor. Önceki gün kentte stratejik bir konumda bulunan Tel Şeir Tepesi çevresinde çatışmalar yoğunlaştı. Türkiye ile geçiş noktası olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelen savaş uçakları IŞİD'in buradaki mevzilerini bombaladı.

OĞLUNUN ADINI 'OBAMA' KOYDU
Kobani'deSuruç'a gelen mültecilerden Sultan Müslim adlı kadın, geçtiğimiz hafta dünyaya gelen oğlunun adını "Obama" koydu. ABD Başkanı Barack Obama'ya minnettar olduklarını belirten Müslim, "Oğlumun adını hiç değiştirmeyeceğim" dedi.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buradan, gececek, peşmerge


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'den 150 peşmerge bin 300 ÖSO'lu geçecek Seth Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 12:08
Peşmerge Türkiye'den böyle geçecek Seth Haber Arşivi 0 23 Ekim 2014 15:49
İlk aşamada 200 peşmerge geçecek Seth Haber Arşivi 0 22 Ekim 2014 19:20
Peşmerge ve ÖSO tartışması AngeL Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 09:58