IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2014, 13:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklar yumurtlamadı, iflas etti




Hakkari'de kurduğu tavuk çiftliği ile yumurta sektörüne adım atan üretici, çiftliğindeki bin 500 tavuk kısa sürede yumurtadan kesilince iflas etti.

"Tavuklar benimle inatlaştı" diyen işadamı, sattığı tavukların yeni kümeslerinde yumurtlamaya başladığını duyunca şaşkına döndü.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



AA

Hakkarili üretici Halit Kaval, tavuk ve yumurta üretim merkezinin bulunmadığı kentte, yumurta sektöründe söz sahibi olmak için il dışından satın aldığı bin 500 tavukla Otluca köyünde çiftlik kurdu.

Bir ay içerisinde üretilen yumurtaları satarak çiftliğin giderlerini karşılayan ve yaptığı hesaplara göre bir yıl sonra kar elde etmeyi amaçlayan Kaval, tavukların bir anda yumurtadan kesilmesiyle zor günler yaşamaya başladı.

Tüm sermayesini yatırdığı çiftlikte, tavuklara yem alacak para bulamayan Kaval, satacak yumurta bulamayınca bu kez tavukları satmaya başladı.

Tavukların yem ihtiyacını karşılamak için çiftlikteki bin 200 tavuğu satan ancak satıştan elde ettiği parayla da çiftliğin giderlerini karşılayamayan Kaval, tavuklardan yumurta alamayınca iflas etti.

İLK AY ÇOK İYİYDİ, SONRA YUMURTLAMADILAR



Kaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayında kurduğu çiftlikte ilk ay güzel verim aldığını fakat sonraki aylarda kabus dolu günler yaşadığını söyledi.

'TAVUKLAR BENİMLE İNATLAŞTI'

Tavukların yumurtlamamasıyla zor günler geçirdiğini ve çabalarının sonuçsuz kaldığını anlatan Kaval, veteriner hekimlerin yaptığı kontrollerde herhangi bir hastalık ya da bulguya rastlanmadığını, tavukların kendisiyle inatlaştığı için yumurta vermediğini öne sürdü.

MALIMI, MÜLKÜMÜ SATIP KALİTELİ YEM ALDIM

Kaval, yaşanan olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğuna değinerek, "İlk aydan sonra tavukların verimi düşünce tüm mal varlığımı satarak tavuklara kaliteli yem aldım. Fakat bir türlü yumurtlamadılar. Bu sefer tavukları tek tek satmaya başladım. Satıştan elde ettiğim parayı da yeme harcadım. Yine değişen bir şey olmadı ve iflas ettim" dedi.

SATTIĞI TAVUKLAR YUMURTLAMAYA BAŞLADI

Yumurtlamadığı gerekçesiyle sattığı tavukların yeni kümeslerinde yumurtladığını öğrendiğinde şaşkına döndüğünü vurgulayan Kaval, şunları kaydetti:

"Her türlü çabama rağmen çiftlikte yumurtlamayan tavuklar, sattığım kişiler için yumurta veriyor. Tavukları sattığım insanlar da gelip 'tavuklar yumurtluyor sen neden bize yumurtlamadıklarını söyledin' diyorlar. Sanki tavuklar benimle inatlaşmış, bu nedenle de yumurta vermiyorlar. Tüm mal varlığımı tavuklar yumurtlasın diye kaybettim. Şimdi hiçbir şeyim kalmadı ve yetkililerden yardım istiyorum."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etti, iflas, tavuklar, yumurtlamadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk futbolu iflas etti Anatolia Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 20 Ocak 2012 13:26
Türkiye'nin en büyüğü iflas etti! Lucifer Haber Arşivi 0 05 Mart 2010 17:25
Lio Yağ iflas etti Cemalizim Haber Arşivi 1 17 Eylül 2008 18:10