IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2014, 09:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karaman'daki maden ocağında son durum




Karaman’ın Ermenek İlçesi'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağında dün bir dehşet yaşandı. Saat 12.15 sularında galeriye bir anda su dolmaya başladı. 350 metrelik galeride, 50 metrelik alan sular altında kaldı. 16 işçi nefesliği kullanarak dışarı çıkıp kurtuldu. Yeraltında kalan 18 işçiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

Bakan Taner Yıldız, yaptığı son açıklamada maden ocağına dolan suyun miktarının yaklaşık 10, 11 bin ton olduğunu söyledi.

Suyun tahliye çalışmaları gece boyu sürdü. Sabah saatlerinde madendeki su seviyesi düşmeye başladı.

Ocakta mahsur kalan işçilerin isimleri de belli oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İŞÇİLERE ULAŞILAMADI

Sebebini net olarak ortaya koyamadıkları, gerekçelerini daha sonra araştıracakları bir suyun maden ocağına dolduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, maden ocağına dolan suyun miktarının yaklaşık 10 bin metreküp olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Takribi 10 bin ton civarında ve su bir yandan besleniyor. Şu anda kurulan pompalarla da öncelikle amacımız suyun deşarj edilmesini sağlamak, mutlaka dışarıya çıkarılmasını sağlamak. Şu an elimizdeki kotlar maden ocağında suyun belli bir seviyeye kadar geldiğini gösteriyor. Şu anda hiçbir işçi kardeşimize ulaşabilmiş değiliz.


SON AÇIKLAMA: DALGIÇLAR ÇALIŞIYOR

Yıldız, son açıklamasında ise şu bilgileri verdi: "Dalgıçlarımız çalışmalarına devam ediyor, henüz nihayetlendirmedi. Dalgıç pompalarımızdan ve yeni kurduğumuz pompalardan verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyelerde olmasa da suyun düşmeye başlamış olması, suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine doğru dönmüş olması sevindirici bir haber. En az 3 tane daha derin kuyu pompası bağlayacağız. 10 - 12 bin tonluk suyu daha çabuk eritebiliyor olmamız lazım. Bunların saatlik performanslarını da takip ediyoruz."

ZAMANLA YARIŞILIYOR, TAVAN, TABAN GEVŞEMEYE BAŞLIYOR

Bakan Yıldız, "Suyun tahliye edilmesi gerekir. Maden ocağında bıraktığınız gibi kalmıyor. İçerdeki suyun ocaktaki tavan ve taban malzemelerinde gevşemeler başlıyor. Suyun bir maden ocağını basması, nadir de olsa bundan önce olmuş. Gaz salmayan bir hadise. Gazla ilgili çalışmayı etkileyecek tehdit söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

İŞTE MAHSUR KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Ermenek'te maden ocağını su basması sonucu mahsur kalan işçilerin isimleri belli oldu. Madende mahsur kalan 18 işçinin isimleri şöyle:
"Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Mehmet Tokat, Hüseyin Çolak, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Kamil Yaman, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer, Recep Çiloğlu , Ömer Cansu"


KURTARMA ÇALIŞMALARI GECE BOYU SÜRDÜ

Dehşet madeninde kurtarma çalışmaları gece boyu sürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Sabah toplam 34 işçi vardiyaya giriyor. Öğlen yemek yerken bu hadise meydana geliyor. Aniden bir su patlaması şeklinde olduğunu ifade ettiler. Bunun detayları araştırılacak. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Hızlı bir şekilde desandere ve nefesliği kullanarak, çıkıyorlar. Ancak diğer arkadaşlarımız şu an yer altındalar" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise kömür madeninde 180 sigortalı işçinin kayıtlarda mevcut olduğunu belirtti.

BAKAN: O İDDİAYI GERÇEKÇİ BULMUYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, "Baraj gölünden maden ocağına suyun geçmesi gibi iddia var. Arada ciddi bir kot var, 50 metre ve daha fazla. Biz böyle bir şey düşünmüyoruz. Baraj gölünden maden ocağına suyun geleceğini düşünmüyoruz. Dalgıç arkadaşlar girdikten sonra oradaki durumu daha net görecek. İşçilerin kurtarılması içinde net bir süre vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durum, karamandaki, maden, ocağında, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maden ocağında göçük: 1 ölü SeckiN Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2013 12:15
Maden ocağında zehirlenme 2 ölü PassioN Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 20:51
Maden Ocağında Göçük: 2 Ölü.. Düş Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 10:38