IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2014, 09:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa aşırı sağı dönere savaş açtı




Fransa’da aşırı sağcı parti Ulusal Cephe, “kültürel İslamlaşma’nın simgesi” ilan ettiği dönere karşı savaş başlattı. Ancak döner bir yandan da Fransa’da ‘gurme’ bir ürün olma yolunda ilerliyor, kimileri dönerin de ileride suşi gibi kabul göreceğini savunuyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Mutfağın ulusal kimliğin bir parçası olarak kabul edildiği Fransa’da aşırı sağcılar dönere karşı savaş açtı. Marine Le Pen’in lideri olduğu aşırı sağcı parti Ulusal Cephe, ülkede giderek satışı artan dönerin “kültürel İslamlaşma”nın işareti olduğunu savunuyor.



Geçen ay kalesiyle ünlü tarihi Blois kentinde dört yeni dönerci açıldı, böylece kentteki dönercilerin sayısı 10’u aştı. Bunun üzerine aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinden, “Fransa tarihinin mücevheri Blois’in merkezi bir Şark kentine dönüşüyor” açıklaması geldi.

Türkler getirdi
1990’lı yıllarda Türk göçmenler tarafından Paris’e getirilen döner, Fransa’da günümüzde 10 bin 200 noktada satılıyor. Yılda yaklaşık 300 milyon döner satılırken, 1.5 milyar euro ciro elde ediliyor. Bu rakam, pizza ve burgerin hemen ardında yer alıyor. Fransa’da döneri adeta her yerde görmek mümkünken, ülkede reklamlarında futbolcu Yohan Cabaye’nin yer aldığı döner aromalı cips bile mevcut.
Ancak giderek yayılan döner, 5 milyon Müslüman’ın yaşadığı ülkede, aşırı sağcılar tarafından Ortadoğu kültürünün temel atmasının simgesi olarak görülüyor. Geçtiğimiz mart ayında yerel seçimler için kampanya yapan Ulusal Cephe adayları, ülke genelinde döner büfelerinin artmasını eleştirirken, içlerinden biri Fransa’nın “kebabizasyon”a maruz kaldığını söylemişti.
Fransa’nın ilk döner zinciri O’Kebap’ın sahibi İlhan Arslan, AFP ajansına yaptığı açıklamada, “Kimseden dönerin Fransız yemeği olarak kabul edilmesini istemiyoruz. Ancak bu durum Fransa’nın kendi göçmenleri ile olan durumuna benziyor... Göçmenler Fransa’ya zenginliklerini getirmek istiyor, Fransa ise kabul etmiyor” diyor. Döner restoranlarını derecelendiren ve bu restoranların prestijini artırmayı amaçlayan KebabFrites.com sitesinin kurucusu Thibaut Le Pellec, “Döner Fransa’da göç ve entegrasyon ile ilgili tüm sıkıntıların yansıması gibi” diyor.

Michelin yıldızlı şef!
Aşırı sağın tepkisine rağmen döner ‘gurme’ bir ürün olma yolunda ilerliyor. Paris’te OUR adlı kebap restoranını açmak için stratejik danışmanlığı bırakan Damien Schmitz, dönerin de bir zamanlar dış müdahale gibi görünen burger, suşi ve pizza gibi kabul göreceğini düşünüyor. Schmitz, az yağlı, marine edilmiş döner yaratmak için Michelin yıldızlı şef Philippe Geneletti ile anlaşmış.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açtı, aşırı, dönere, fransa, sağı, savaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransa cihatçılara savaş açtı Seth Haber Arşivi 0 16 Eylül 2014 13:45
Fransa Romanlara savaş açtı SeckiN Haber Arşivi 0 25 Eylül 2013 16:50
Fransa İlk Ateşi Açtı Western Haber Arşivi 2 25 Mart 2011 11:49