IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2014, 12:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
183 firma bakanlıktan 580 milyon lira istiyor




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hayata geçirdiği Teknoyatırım Destek Programı'nın ilk çağrısına yapılan başvuruların sonuçları belli oldu. İlk çağrıya gelen 183 proje başvurusu için bakanlıktan 580 milyon lira talep edildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin yüksek teknolojili firma sayısını artırarak teknolojik dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlanan Teknoyatırım Destek Programı'nın ilk çağrısına yoğun ilgi gösterildi.

Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda teknoparklardaki işletmelerce geliştirilen ve incelemeli patentle koruma altına alınan teknolojik ürünleri yatırıma dönüştürerek, ülkeye teknoloji tabanlı ve rekabet gücü yüksek firmaların ortaya çıkmasını sağlayacak programla, katma değeri ve ihracat birim fiyatı yüksek ürünlerin üretilmesi amaçlanıyor.

Teknolojik ürünlerin üretimine yönelik yatırımları destekleme konusunda ilk olma özelliğini taşıyan programın ilk çağrısında toplam 183 Ar-Ge projesinin üretime dönüşmesi için başvurusu alındı. Bu başvuruların 51'i yüksek teknoloji alanlarından, 132'si ise orta-yüksek teknoloji alanlarından geldi.
EN ÇOK YATIRIM ANKARA'YA

Müracaatlarda ilk 3 sırayı 56 proje ile makine ve ekipman imalatı, 21 projeyle kimyasallar ve kimyasal ürünlerin imalatı, 20 projeyle de bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı aldı. Projeler kapsamında en çok yatırım yapılması planlanan iller 59 proje ile Ankara, 34 proje ile İstanbul, 14 proje ile İzmir, 12 proje ile Kocaeli ve 11 proje ile Konya oldu.
580 MİLYON LİRA DESTEK İSTENİYOR

İlk çağrıya gelen 183 proje başvurusu için bakanlıktan talep edilen destek miktarı 580 milyon lira oldu. Yapılacak yatırım değerlendirme süreci sonuçlandıktan sonra desteklenmeye değer bulunan projeler, bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

Program kapsamında desteklenmesi uygun görülen işletmelere, işletme ölçekleri dikkate alınarak makine-teçhizat, kredi faizi ve işletme gideri destek unsurlarından yaralanmaları sağlanacak. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere 10 milyon lira, büyük işletmelere ise 2 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

Bakanlık, ilk çağrının değerlendirmesi bittikten sonra hemen 2. çağrıya da çıkacak.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
183, 580, bakanlıktan, firma, istiyor, lira, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dayısıyla kaçan eşinden, 100 bin lira tazminat istiyor. Düş Haber Arşivi 0 09 Şubat 2013 16:56
Münevver'in ailesi 2 milyon lira istiyor Lucifer Haber Arşivi 6 18 Nisan 2010 16:46