IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2014, 15:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maden şirketinden açıklama: Bizim suçumuz yok, bu doğal afet.




Türkiye'nin yüreği maden ocağında suyun altındaki madenciler için atıyor, sağ salim kurtulup evlerine dönebilmeleri için dualar eksik olmuyor. Ancak maden ocağını işleten şirketten bugün gelen açıklama 'pes' dedirtti..
Açıklama şöyle:




Açıklama şöyle: "İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu an itibariyle tespit edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgiye göre, doğal bir afetten bahsedilmektedir.

'YEMEK HER YERDE AŞAĞIDA YENİYOR'

Türkiye'nin tüm maden ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki; buna devlet ocakları da dahildir. Ayrıca Torba Yasa ile getirilen uygulamaların yürürlüğü 2015 yılbaşından itibaren başlayacaktır. Bu konularda basına çıkan haberler ve diğer değerlendirmeler, bilgi kirliliğinden başka bir şey olmamakla birlikte bu sorunların 18 kardeşimiz halen kurtarılmayı beklerken irdelenmesi gereken meseleler olmadığının da altını çizmek isteriz. Şu anki tek amacımız yıllardan beri birlikte çalıştığımız ailemiz, dostumuz, arkadaşımız olarak gördüğümüz emekçi kardeşlerimizin bir an önce güvenle ocaktan çıkarılmasıdır. Bunun dışında hiçbir amaç ve çalışmamız yoktur."

OYSA!..
Torba Kanun’un çıkmasından sonra yemek ve servis hizmetlerini kesen işverenin “Yemeğinizi içerde yiyeceksiniz, dışarı çıkmak yok” talimatına maden işçileri çaresizce uymak zorunda kalmıştı. Şirketin, yemeklerini ocakta yarım saat içinde yeme kuralı getirdiği madenciler tam yemeğe oturduğu sırada facia meydana gelmişti...

18 madencinin kaçış planı yapılmadan ocağa indirildiği de yine ilk incelemeler sonucu ortaya çıkmıştı...

ERDOĞAN: BAZI İŞVERENLER YASAL DÜZENLEMEYİ HAZMEDMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün madende incelemelerde bulunduktan sonra şunları söylemişti:

"Bildiğiniz gibi özellikle ülkemizde madencilikle ilgili yapılan çalışmaların Soma olayından sonra çok daha farklı bir şekilde ele alınmasına yönelik bir dizi yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte tabi buralarda çalışan işçilerimize çok daha farklı imkanlar getirdik. Fakat bunu hazmeden veya hazmedemeyen işverenler var.

Tabi işverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi. Tabi bunlara karşı her olay sorumluluğumuzu, mükellefiyetimizi devlet olarak daha da artırıyor. Burada da şu andaki mevcut gelişmeler ve çalışan, ki burada çalışan 180 sigortalı işçi söz konusu.

Peki, bu 180 çalışan işçi acaba bu ocaklarda her türlü hakkını tam manasıyla alabiliyor mu? Sosyal haklarını alabiliyor mu?

Bildiğiniz gibi mesai saatini 8 saatten 6 saate indirirken burada bir ağır iş yükü olması hasebiyle bunu düşünerek böyle bir adım attık. Ama gel gör ki burada edindiğimiz bazı bilgiler bizleri ciddi manada bu işin üzerine daha da farklı gidilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. İşte bu olayın olduğu anda özellikle yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Nedir? Bu 8 saatten 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını bir defa farklı almamız gerektiğini ortaya koyuyor. 6 saat, kendisinin orada çalışma olayıdır. Ama siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir."


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, afet, bizim, bu, doğal, maden, suçumuz, yok, şirketinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Afet Terimleri YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 30 Nisan 2009 19:23
Doğal Afet - Deprem YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 13 Nisan 2009 18:15
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kuruluş amacı nedir? Metin Merak Ettikleriniz 0 26 Ekim 2008 22:17