IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2014, 02:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Yıldız: Dalgıçların madene inmesine izin vermedik.




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Karaman'da 18 işçinin mahsur kaldığı kaza ile ilgili son gelişmeleri basın mensupları ile paylaştı.
Bakan Taner Yıldız görüş mesafesinin 1 metrenin altına düşmesi nedeniyle can güvenlikleri tehlikeye düşeceği için dalgıçların maden alanına dalmasına izin vermediklerini söyledi.


İŞTE BAKANLARIN YAPTIKLARI AÇIKLAMADAN SATIR BAŞLARI:

TANER YILDIZ

"Zaman zaman çamurun giriş ağzını bağlayan anlar oluyor. Şu an İBB'den istediğimiz Türkiye'nin en büyük iki tonluk bir pompası var çok yüksek kapasiteli. Onun montajına başlandı.
Dün gece de söylemiştik. Her geçen zaman yer altındaki işçilerimiz açısından olumsuz bir zamandır, aleyhimize çalışıyor demiştik. Her geçen dakika ümitlerimizi aza indirdiği bir andır. Şu anda su seviyesi işçilerimizin bulunduğu seviyenin üstünde bulunuyor. Burası özel sektörün ama kurtarmayla alakalı hiçbir ayrım yapmaksızın birçok ekip çalışıyor.
Aşağı kadar da indik, bakanlarla birlikte tespit yaptık. Mühendislerle yol haritamızı tazeledik. Ümit ediyoruz ki bir an önce bu suyun boşaltılmasını sağlarız."



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



LÜTFİ ELVAN
"Yer altındaki şartlar oldukça zor. Şlam dediğimiz toprakla karışık ağır bir sıvı söz konusu. Pompalarda aksaklık tıkanıklık oluyor. Pompaların yanması patlaması söz konusu oluyor. Süratle bunlar çalışıyorlar. Tüm işçilerimiz mühendislerimiz inanın uyumadan bu saatlere kadar çalışıyorlar. Müthiş bir fedakarlık söz konusu. Aşağı yukarı 10 metrelik bir düşüş söz konusu suda. Eğer İstanbul'dan gelen pompayı da yerleştirmemiz halinde süreyi hızlandırmış olacağız.
Emin olunuz tüm kurumlarımız olağanca gücüyle çalışıyor. Yer altında çalışmak çok kolay değil. alan oldukça dar. Dolayısıyla tüm bunların planları programları hepsi yapıldı. Arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Bizde koordine etmeye çalışıyoruz."

FARUK ÇELİK
"25 yıl önce Yozgat'ta benzer bir olay olmuş ama termal suyun ocağı kapsaması şeklinde. 25 yıl sonra böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bakanlarımızın da ifade ettiği gibi bugün çok daha malzeme ekipman açısından çok daha iyi çalışmalar sürdürülüyor. Kısa süre içinde suyun tahliyesini gerçekleştireceğiz."

TANER YILDIZ
"Şu an yoğunlaştığımız nokta işçi kardeşlerimizin çıkartılmasıdır. İdari adli soruşturmalar, denetimler teftişler olacaktır. Bunlar ayrı bir süreç, bütün yoğunlaştığımız tespitiyle alakalı söylem spekülatif olur. Şu anda eğimli bir yer zeminde ve derinde çalışılıyor.
Dalgıçlar görüş mesafesi bir metre bile değil. Dalgıçlar indiler baktılar, girmelerinin çok fazla anlam ifade etmeyeceğini, orada üç dört metre bile dalamayacaklarını, kendi can güvenlikleriyle alakalı sıkıntı doğacağı anlaşıldı. Biz buna rağmen girin talimatı veremeyiz.
Aşağıda 10-12 ton civarı su var. bu rakamı vermemiz doğru değil. elimizdeki pompaların tamamı çalışıyor olsa bile, diğer pompalarımız da iki alandan girdireceğiz. Şu anda çalışan da var. su seviyesindeki yükselme tam tersine döndü. Ama bunu bir yandan deşarj etmemiz lazım. Buraya su ne kadar geliyor bunu bilmiyoruz. O yüzden zaman veremeyiz, işimizin kolay olmadığını ifade etmeliyiz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakan, dalgıçların, inmesine, izin, madene, vermedik, yıldız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Yıldız: 'Elektriğe 3 ay zam yok' Seth Haber Arşivi 1 29 Haziran 2014 22:45
Fransız Bakan: Esed izin vermeli Estela Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2013 16:31
Bakan Yıldız'a 1 Nisan şakası PassioN Haber Arşivi 0 01 Nisan 2012 20:26
Bakan'dan Sarıkaya incelemesine izin PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 21:19
• Bakan Dinçer ve Bakan Yıldız, yeni yılı maden ocağında karşıladı!. Sametold Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 16:46