IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2014, 11:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kasıktan girip kalp kapağını değiştirdiler




Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bozkurt, penisilinden sonra tıbbın en önemli keşfi olarak nitelendirilen yöntemle kasık ya da koldan girilerek kalp kapağını değiştirdiklerini söyledi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tıp dünyası penisilinden sonra en önemli keşif olarak nitelendirdiği kasıktan kalp kapağı değişimi artık Türkiye'de yapılıyor. SGK'nın geri ödeme kapsamına almasıyla birlikte son 1 yılda açık ameliyat ümidi olmayan 450 kişi hayata tutundu.

SGK ÖDEME KAPSAMINA ALDI
Türk Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Bozkurt, penisilinden sonra tıbbın en önemli keşfi olarak nitelendirilen bir yöntemle kasıktan ya da koldan girilerek kalp kapağını değiştirdiklerini açıkladı. Prof. Bozkurt, özellikle 70 yaş üstü açık kalp ameliyatı olmaya sağlığı elverişli olmayan hastalar için hayati öneme sahip kalp kapağı değişiminin artık Türkiye'de de uygulanmaya başladığını belirterek, şu ana kadar heyet raporlarıyla 450 hastaya uygulandığını bildirdi. Yeni yöntemle açık kalp ameliyatı olamayacak durumdaki hastanın kasıktan ya da kolundaki damardan girilerek kalbin damarlarının ve bu şekilde kalp kapağının değiştirilebildiğini anlatan Prof. Dr. Bozkurt, "Bu teknoloji en çok Almanya'da kullanıyor. Türkiye'de yıllık aort kapağı değiştirme sayısı 8 bin civarında. SGK'nın geçen yıl bu tedaviyi ödeme kapsamı altına almasının ardından Türkiye genelinde 450 hastaya uyguladık. Bu işlemi açık ameliyat yapılamayan sağlık sorunu olanlar ve yaşlı hastalarda uyguluyoruz. Dünyada bu şekilde 85 bin hasta ameliyat oldu. Bu operasyonun SGK'ya maliyeti ise 48 bin TL" dedi.

'HAYAT KURTARAN YÖNTEM'
Prof. Dr. Engin Bozkurt, aslında açık kalp ameliyatı yapılmadan kateter yöntemi kullanılarak kalbe aort kapağı takılması işlemini ifade eden yeni yöntemin, ameliyat olamayan, kaderine terk edilen hastalar için hayat kurtaran bir yöntem olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Özellikle solunum ve böbrek yetersizliği bulunan ve daha önce kalp ameliyatı geçiren hastaların riskleri azalıyor" mesajı verdi.

TAVI YÖNTEMİ
Kısaca TAVI olarak bilinen "Transcatheter Aortic Valve Implantation" yöntemi sağlık durumu ciddi olan hastalara uygulanıyor. Bu yöntemle son 50 yıldır uygulanan açık kalp ameliyatı yerine hastalar; kalpleri açılmadan, anjiyo yapılır gibi kasıktan girilerek tedavi olma şansına kavuşuyor. Lokal anestezi ile yapılan bu işlemde hiçbir yer kesilmiyor, dikiş atılmıyor. Böylece hiçbir kanama da olmuyor. İşlemin hemen ardından hastaların nefes alması rahatlıyor kalp yetmezliği semptomları geriliyor.

NASIL UYGULANIYOR?
İşlem anjiyografi yapar gibi kasık bölgesindeki damar içerisinden uygulanıyor. Bu işlem sırasında takılan, halen tüm dünyada ve ülkemizde kapak değişim ameliyatlarında kullanılan biyolojik kalp kapakları; TAVI yönteminde bir stent kılıf içerisine yerleştiriliyor ve stent açıldığında kapak takılan bölgeye sıkıca tutunup yerleştiriliyor.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
değiştirdiler, girip, kalp, kapağını, kasıktan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 4 25 Mart 2012 22:10
Gardrobun kapağını açınca neye uğradığını şaşırdı PassioN Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 21:41
Arınç yuvarlanmış Zana kapağını bulmuştur PassioN Haber Arşivi 0 02 Ocak 2012 16:49
Battlefield 3 Kapağını Süsleyen Meşhur Adam! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 1 01 Kasım 2011 09:51