IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2014, 22:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yenerek liderliğe yükseldi.




Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Seba Sezonu'nun 8. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yenerek liderliğe yükseldi.


İSTANBUL (AA)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Seba Sezonu'nun 8. hafta maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev derbi çok gergin geçerken, Fenerbahçe ezeli rakibini deplasmanda 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Emenike ve 86. dakikada Sow kaydetti. Beşiktaş'ta Olcay Şahan 43. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından Beşiktaş 14 puanla 4. sıraya geriledi, Fenerbahçe ise 16 puanla liderliğe yükseldi.
İLK YARI
Karşılaşma adeta golle başladı. Fenerbahçe, 3. dakikada sol kanatta Alper'in hazırladığı pozisyonda Emenike ile golü bularak 1-0 öne geçti. Rakibinin beraberlik için kurduğu baskıdan erken çıkan konuk ekip, kanat organizasyonlarında tehlikeler üretmeye devam etti. Fenerbahçe, oyunu soğutup rakibin açığını aradı. Son bölümde kontrolü eline alan sarı-lacivertli takım, Caner ve Emenike ile tehlike yarattı. İlk yarının başında skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, 43. dakikada Beşiktaş'ta Olcay'ın kırmızı kart görmesiyle oyuncu sayısı üstünlüğünü de eline aldı. Sarı-lacivertli ekip, 1-0 üstünlükle soyunma odasına gitti.
Ligin 7. haftasını yenilgiyle ve moralsiz şekilde tamamlayan Beşiktaş, rakibin ilk kanat organizasyonunda 3. dakikada kalesinde golü gördü ve 1-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı takım, golün hemen ardından kısa süreli bir baskı kurduysa da pozisyon bulmakta zorlandı. Gol için ataklarını sürdüren Beşiktaş, rakip ceza alanı içinde Demba Ba ile pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Volkan'ı geçemedi. Birbirinden kopuk kalan ev sahibi takım, sık pas hataları yapınca etkinliği eline almayı başaramadı. Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında pozisyon bulmaktan çok, rakibinin ürettiği pozisyonlar karşısında endişeli anlar yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda kendisine daha da sıkıntı yaratacak durumla, 43. dakikada Olcay'ın kırmızı kart görmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun atılmasıyla eksilen ev sahibi takım, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.
3. dakikada sol kanatta topu iyi taşıyan Alper, ceza alanına girdiği anda topu altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Emenike'ye bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı yerden bekletmeden filelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1
9. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Oğuzhan'ın kafayla bıraktığı topu, altıpasın sağ çaprazında önünde bulan Olcay'ın dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.
13. dakikada Fenerbahçe, bu sefer sağ kanattan tehlikeli bir şekilde geldi. Gökhan'ın sağdan ortasında ön direkte Alper'in ayak koyduğu topu kaleci Tolga, iki hamlede kontrol etti.
17. dakikada içinde Beşiktaş'ın ceza alanı içinden uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Kuyt'un yerden şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağa daha sahip oldu.
24. dakikada siyah-beyazlı ekip, rakip kaleyi bir kez daha yokladı. Kerim'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba, etkisiz bir vuruş yapınca kaleci Volkan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.
27. dakikada Oğuzhan'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşunda Volkan, son anda uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
35. dakikada Fenerbahçe, ikinci gol için Caner ile Beşiktaş kalesine geldi. Sarı-lacivertli oyuncu, rakiplerini rahat geçerek sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Tolga, meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.
37. dakikada Emenike, bu sefer uzaktan gol aradı. Nijeryalı oyuncunun uzak mesafeden şutunda, kaleci Tolga yine başarılı oldu ve topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
41. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, ilk yarının başarılı ismi Volkan, meşin yuvarlağı meşin yuvarlağı kornere çeldi.
43. dakikada Olcay Şahan, Emre'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kartın ardından saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşanırken, Emre ile Veli arasında gerginlik oldu. Hakem Bülent Yıldırım, her iki oyuncuya sarı kart gösterdi.
Özellikle son anları gergin geçen ilk yarı, 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARI
İkinci yarıya 1-0 üstün olmanın avantajıyla başlayan Fenerbahçe, eksik olan rakibi karşısında topu ayağında tutmaya çalıştı. Sarı-lacivertli takım, daha çok yan pas yapıp risk almamaya gayret gösterdi. Konuk ekip, 66. dakikada farkı 2'ye çıkaracak pozisyonu bulduysa da Emenike, kaleci Tolga'ya takıldı. Fenerbahçe, 86. dakikada rakibinin hatasını iyi değerlendirerek Sow ile golü buldu ve derbiyi rakip sahada 2-0 kazandı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ikinci yarıya Necip-Sosa değişikliğiyle başladı. Siyah-beyazlı takımda Kerim'in dışında hareketli oyuncu bulunmayınca atakları cılız kaldı. Son bölümlerde tamamen açılan Beşiktaş, savunmasında ciddi açıklar vermesine rağmen rakibin hücumu fazla düşünmemesi nedeniyle kalesinde fazla sıkıntı yaşamadı. Ancak savunmada Ersan ve Motta ile hatalar yapan ev sahibi ekip, 86. dakikada Sow'un golün engel olamadı ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.
66. dakikada Ersan'ın büyük hatasında Fenerbahçe, net bir pozisyon yakaladı. Ersan'dan topu kapan Kuyt, meşin yuvarlağı Emenike'nin önüne bıraktı. Nijeryalı futbolcu, Sivok'u geçtiği anda ceza alanı içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tolga, rakibinin açısını iyi kapatarak topu kontrol etti.
86. dakikada Kuyt, bu sefer Motta'yı hataya zorladı ve Emenike'nin topu almasını sağladı. Bu oyuncu bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Sow'u gördü. Senegalli oyuncu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2
90. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, bu oyuncunun hemen önündeki Mustafa'ya çarparak direğin hemen yanından auta gitti.
Fenerbahçe, derbiyi deplasmanda 2-0 kazanarak liderliğe yükseldi.
BEŞİKTAŞ: 0 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 46 Sosa), Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Hutchinson, Veli Kavlak (Dk. 78 Mustafa Pektemek), Kerim Frei Koyunlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 İsmail Köybaşı), Olcay Şahan, Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin (Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım), Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 64 Sow), Alper Potuk (Dk. 84 Selçuk Şahin), Emenike
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Goller: Dk. 3 Emmanuel Emenike, Dk. 86 Moussa Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 43 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 45 Veli Kavlak, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 80 Demba Ba, Dk. 90+5 Sivok (Beşiktaş), Dk. 26 Caner Erkin, Dk. 45 Emre Belözoğlu, Dk. 57 Bekir İrtegün, Dk. 65 Emenike, Dk. 79 Kuyt (Fenerbahçe)




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
20, beşiktaşı, deplasmanda, fenerbahce, liderliğe, yenerek, yükseldi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşiktaş deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0 mağlup etti Seth Haber Arşivi 0 05 Ekim 2014 21:02
Beşiktaş, Chelsea'yi 1-0 yenerek turnuvada şampiyon oldu. Seth Haber Arşivi 4 09 Ağustos 2014 12:11
Almanya, Cezayir'i yenerek Çeyrek Finale yükseldi Seth Dünya Kupası 0 01 Temmuz 2014 01:37