IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2014, 13:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD'den aşiret katliamı




IŞİD, ilerleyişine karşı duruş sergileyen kesimlere yönelik katliamlarını sürdürüyor. Örgüt, son 10 günde Irak'taki Elbu Nemr aşiretinden 380 kişiyi öldürdü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Etki alanını genişletmek için Irak ve Suriye'de eş zamanlı saldırılar düzenleyen IŞİD, ele geçirdiği bölgelerdeki halkı sindirmek için sokak ortasında düzenlediği katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Örgütün bu seferki hedefi Irak'ın Enbar bölgesindeki Elbu Nemr aşireti oldu. IŞİD militanları, örgüte karşı duruş sergileyen aşiretin 75 mensubunu dün sokak ortasında infaz etti. Öldürülenlerin 6'sının kadın, 4'ünün ise çocuk olduğu bildirildi. Enbar Yerel Meclisi'nden Faleh el Essavi, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada "IŞİD, Nemrevi (Elbu Nemr kabilesinden) ismini taşıyan herkesi öldürüyor dedi. IŞİD'in 24 Ekim tarihinden beri gerçekleştirdiği infazlarda hayatını kaybeden aşiret mensuplarının sayısının 380'i bulduğu belirtiliyor. Anadolu Ajansı'na konuşan, aşiretin ileri gelenlerinden Naim el Keud ise "IŞİD, hâlâ 125'ten fazla aşiret mensubunu esir tutuyor. Bu akrabalarımızın öldürülme tehlikesi devam ediyor" dedi. Öte yandan, Enbar vilayetinden bir heyetin, Bağdat hükümetinden yetkililerle bir araya gelerek "Eğer 48 saat içinde askeri destek gelmezse, vilayetin merkez ilçesi Ramadi, IŞİD'in eline düşecek" uyarısında bulunduğu bildirildi. Ürdün ve Suudi Arabistan sınırlarında bulunan Enbar vilayeti ülkenin stratejik bölgelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

KÜLTÜREL MİRAS TEHLİKEDE
Birleşmiş Milletler adına Bağdat'a bir ziyaret düzenleyen UNESCO'nun başkanı İrina Bokova ise, IŞİD'in Irak'ın kültür mirasına olan "barbarca saldırılarını" kınadı. Bokova açıklamasında "Irak binlerce tapınağa, arkeolojik kazı alanına, tarihi nesneye ve tarihi hazineye sahip. Bu hazinelerin yok edilmesine karşı duruş sergilemek için geç kalmamalıyız" ifadelerini kullandı.

2006 IŞİD, Irak'ta faaliyet gösteren 11 radikal örgütün birleşimiyle ortaya çıktı.
6 Mayıs 2007 Örgüt, üstlendiği ilk saldırıda Irak'ın Bakuba şehrinde 7 kişiyi öldürdü.
25 Ekim 2009 2014 Bağdat'taki Adalet Bakanlığı binası yakınlarında iki bomba yüklü araç patlatan örgüt 155 kişiyi öldürdü.
10 Haz. 2014 Irak'ın en büyük ikinci şehri olan Musul'u alan IŞİD, hemen ertesi gün Tikrit'i de ele geçirdiğini duyurdu.
16 Haz. 2014 Tikrit yakınlarındaki El Sahra Hava Harp Okulu'nda bulunan bin 700 askeri öğrencinin öldürüldüğünü duyurdu.
29 Haz. 2014 Örgüt Suriye'nin kuzeyindeki Halep'ten, Irak'ın doğusundaki Diyala'ya kadar uzanan topraklarda bir hilafet devleti kurduğunu açıkladı.
19 Ağu. 2014 Örgüt, ABD'li gazeteci James Foley'in kafasının kesildiği görüntüleri dünyaya servis etti.
28 Ağu. 2014 Suriye rejimine bağlı 250 askerin, IŞİD militanları tarafından infaz edildiğini gösteren bir video ortaya çıktı.
2 Eylül 2014 Örgüt elindeki ikinci ABD'li gazeteci olan Steven Sotloff'un da infaz videosunu yayımladı.
4 Eylül 2014 IŞİD, en az 700 Irak askerini katletti.
Eylül 2014 IŞİD militanları Rusya'yı tehdit eden ve Çeçenistan'ın bağımsızlığı için savaşacaklarını söyleyen bir görüntü paylaştı.

Terör örgütü IŞİD, Suriye ve Irak topraklarında faaliyet gösteriyor. IŞİD şimdiye kadarki saldırılarında Irak ve Suriye ordusuna ait üsleri, sivilleri ve kamu binalarını hedef aldı. Örgüt ele geçirdiği bölgelerde radikal ve insan haklarına aykırı uygulamalara imza atıyor.

LİDERİ

Örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi
Asıl adı İbrahim Avad İbrahim Ali el Samarrai, lakabı ise Ebu Dua. 1971'de Irak'ın Samarra şehrinde doğdu. 2003 yılına kadar, Irak'ın Diyala şehrinde İslam Hukuku dersleri veriyor, bir yandan da vaizlik yapıyordu.

SİLAHLARI

IŞİD'in kara haricinde herhangi bir silahı bulunmuyor. Örgütün en çok kullandığı araç ise kasasına otomatik silahlar yerleştirilen Toyota pikaplar.

PROPAGANDA

IŞİD, kısa zamanda güçlü bir propoganda ağı kurdu. El Furkan adlı bir haber ajansları var. IŞİD, Avrupa kökenli militanlarıyla dikkat çeken bir oluşum. The Economist'e göre sadece ABD, Avrupa ve Kanada'dan örgüte 3 bin militan katıldı.

KAYNAKLARI

IŞİD'in kasası 4 ana kaynaktan besleniyor:

Yağma (Örgüt, bankaların ve devlet kurumlarının kasalarına el koyuyor)

Fidye

Kaçak petrol satışı

Vergi, şantaj ve el koyma

Örgütün planı: Topraklarını Güney Asya'dan Avrupa'ya kadar genişletmek

Örgüt önümüzdeki 5 yıl içinde topraklarını genişletmeyi hedefliyor. IŞİD, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Avrupa ve Asya'nın bir kısmını ele geçirmeyi planladığını duyurdu.

ABD'nin IŞİD operasyonları: 3 aşamalı planın tamamlanması 3 sene sürebilir

1'inci aşama
Halihazırda yürütülmekte olan hava saldırıları, etnik ve dini azınlıkları, diplomatik personeli ve sivilleri korumayı planlıyor, bu topluluklara yönelik terör saldırılarının önünü kesmeyi hedefliyor.

BD ordusu F-22 Raptor cinsi savaş uçaklarını ilk kez bu operasyonda kullandı.

2'nci aşama
Sünni liderlerin de bulunduğu geniş katılımlı bir Irak hükümeti kurmak. Düzenli ve istikrarlı yerel güvenlik güçleri oluşturmak.

3'üncü aşama
IŞİD'in Suriye'deki varlığını tamamen yok etmek. Bu aşama Barack Obama sonrası döneme kalabilir.

Kaynak: RIA Novosti

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşiret, iŞİdden, katliamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşiret Devrimcileri ile IŞİD'in yolları ayrıldı Seth Haber Arşivi 1 22 Ağustos 2014 12:44
Rüyada Aşiret Görmek Amelia Rüya Tabirleri 0 18 Temmuz 2014 23:06
Aşiret Mektebi -Mekteb-i Aşiret-i Hümayun Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 14:15
5 bin kişilik aşiret BDP'ye katıldı MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Mart 2014 09:32
Şanlıurfa'da Aşiret Kavgası pyracantha Haber Arşivi 0 22 Kasım 2010 18:13