IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2014, 16:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kerbela'ya akın




Irak'ta, Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenleri başladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Söz konusu anma törenleri nedeniyle Irak güvenlik güçleri, "Aşura törenleri" sebebiyle başkent Bağdat'ta muhtemel terör saldırılarına karşı güvenlik önlemlerini artırdı. Özellikle Şiilerin, törenler için gittiği Kazimiyye bölgesinin çevresinde alınan yoğun güvenlik tedbdirleri dikkati çekiyor. Kazimiyye'ye çıkan tüm yolların giriş ve çıkışlarında araçların yanı sıra vatandaşlar da güvenlik güçlerince titizlikle aranıyor. Bağdat'ta neredeyse her sokakta Aşura gününe özgü çeşitli yemekler pişirilerek insanlara dağıtılıyor.

Başkent Bağdat'ın yanı sıra benzer güvenlik uygulamaları, Şiilerin akın ettiği Kerbela ve Necef'te de yaşanıyor. Kerbela'da Iraklı Şiilerin yanında ülke dışından da yüzlerce insan etkinliklere katılıyor.
- "KERBELA'YA AKIN"


Ülkedeki güven zaafiyetine ve son 3 günde Bağdat'ta Şiilerin Aşura konvoyuna düzenlenen terör saldırılarına rağmen, yüzlerce Şii Kerbela'ya akın ediyor. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere İran, Lübnan, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerden de Şiiler Hz. Hüseyin'i ve diğer Kerbela şehitlerini anmak için bu kente geliyor.

Irak Sağlık Bakanlığı ekipleri de Kerbela'da yaşanan izdihamdan dolayı olası sağlık sorunları ve baygınlıklara karşı çeşitli ambulans ve yardım ekipleriyle önlemler aldı. Hz. Hüseyin'in mezarının bulunduğu Kerbala'da asıl yoğunluk, Iraklı Şiilere göre "10 Muharrem"in Salı gününe denk gelmesi nedeniyle yarın bekleniyor.

Aşura etkinliklerine katılanlar "Haydar, Haydar" diye seslenerek kimi göğsüne, kimi elindeki zincirlerle sırtına, bazıları da hançer ve bıçaklarla başına vurarak, "Hz. Hüseyin'e sevgisini ve bağlığını" göstermeye çalışıyor.
- "ŞİDDET OLAYLARI"


Öte yandan ülkede Aşura etkinlikleri nedeniyle şiddet olaylarında artış kaydedildi. Başkent Bağdat'ta son 3 günde çeşitli terör saldırıları sonucu onlarca insan hayatını kaybetti. Buna rağmen Şiiler ibadetlerini geleneksel olarak kutsal kabul edilen mekanlarda yapmaya devam ediyor.

Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi, iki gün önce güvenlik durumunu gözlemlemek üzere gittiği Kerbela'da Irak uçaklarının Aşura etkinliklerine yönelik muhtemel bir IŞİD saldırısını önlemek amacıyla havadan destek vereceğini söylemişti. Bakan Ubeydi, IŞİD'in şehirdeki Şiiler'e yönelik bir takım saldırı hazırlığında olduğu bilgisini de vermişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akın, kerbelaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kürtler akın akın cepheye gidiyor AftieL Haber Arşivi 0 20 Haziran 2014 11:20
Halkalı’da Kerbela yası CtrL Haber Arşivi 0 13 Kasım 2013 15:56
Kerbela’yi anlamak Swat Genel İslami Konular 0 06 Şubat 2012 21:00
Kerbela Sevda İslamiyet 4 26 Kasım 2011 18:07