IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth
  • 2 Post By Melodram

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2014, 16:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köpek vahşetine tepkiler büyüyor




MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, 12 yıldır sahibi olduğu ’Kol’ adlı Alman kurdu cinsi köpeğini tahra ile vura vura öldüren İngiliz vatandaşı 48 yaşındaki B.C.’ye, tepkiler çığ gibi büyüyor. İngiltere Büyükelçiliği’nin internet sitesine B.C.’yi ülkemizde istemediklerini belirten tepki mesajları gönderen hayvanseverler, telefon ve faks yağmuruna tuttu. B.C.’nin daha ağır bir ceza alıp, ülke dışına çıkartılması için yine ’
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
change.org’ isimli internet sitesinde imza kampanyası başlatan hayvanseverler, yarın evinin önünde geniş katılımlı eylem yapmak için sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenmeye de başladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yaklaşık 20 yıl önce Bodrum’a yerleşen ve yatlarda personel olarak çalışan İngiliz B.C., Alman kurdu cinsi ’Kol’ isimli köpeğini, İçmeler Caddesi’nde, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında tahra ile pek çok kez başına vurarak öldürdü. Bu sırada kendisine engel olmak isteyen çevredeki hayvanseverler ve yat kaptanlarının üzerine elindeki tahra ile yürüyen B.C., korku saçtı. Başına aldığı tahra darbeleriyle kanlar içinde kalıp, can çekişerek ölen köpeği gören çevredekiler, durumu polise bildirdi. 12 yıldır beslediği köpeğini acımasızca öldüren B.C.’nin olayın ardından "Köpekleri çok severim. Kol’u da çok seviyordum ama artık yaşlanmıştı, hastaydı. Nasıl olsa ölecekti. Ha öyle ölmüş ha böyle ne farkeder? Ölümü elimden oldu. O’nu temizledim. Bunda anormal bir şey yok. Her gün onlarca insan ölüyor kimse sesini çıkarıyor mu? Niye bu olayı bu kadar büyütüyorsunuz? Biraz sonra köpeği götürüp, gömeceğim. Başka bir köpek alır beslerim" demesi, çevredekilerin tepkisine neden oldu. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan B.C., Kabahatlar Kanunu’na göre 200 lira para cezası kesilip, serbest bırakıldı.

Ancak, B.C.’ye tepkiler dinmek bilmezken, hayvanseverler ayaklandı. İngiltere Büyükelçiliği’nin internet sitesine B.C.’yi Bodrum’da istemediklerini belirten tepki mesajları gönderen hayvanseverler, telefon ve faks yağmuruna tuttu. B.C.’nin daha ağır bir ceza alıp, ülke dışına çıkartılması için ’
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
change.org’ isimli internet sitesinde imza kampanyası da başlatan hayvanseverler, yarın evinin önünde geniş katılımlı eylem yapmak için sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenmeye de başladı. Hayvansever Bahar Aybar Özbal, B.C.’nin köpeği Kol’u vahşice, ulu orta katlettiği görüntüleri izlediklerinde cinnet getirmelerine ramak kaldığını belirterek, "Türkiye’nin dört bir yanından bizleri arayan hayvanseverler çılgına dönmüş durumda. Yarın düzenleyeceğimiz eylemi birçok şehirden hayvanseverde katılacağı gibi İngiliz Büyükelçiliği’nin ’UKin Turkey’ sayfasına ’B.C. isimli katili şehrimizde istemediğimizi’ beyan etmeye başladık. İmza kampanyası başlattık. Ayrıca Hayvan Hakları ile ilgili diğer kuruluşlar ve barolar ile de ilişkiye geçtik. Bu kişi 200 lira vererek hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak Bodrum’da dolaşamaz, gitsin ülkesinde dolaşsın. Bu kişi ne ilçemizde ne ülkemizde istemiyoruz. Gitmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

KAN DONDURAN İFADE

Öte yandan bu sabah İçmeler Caddesi’nde bir sokak köpeğini severken görülen ve esnafın tepkisi üzerine evine dönmek zorunda kalan B.C.’nin polisteki ifadesinde, "Kol’un dışında sokak köpeklerini de besliyorum. Aslında köpekleri çok seven biriyim. Kol, en yakın dostumdu. Köpeğim için doğruyu yaptığıma inanıyorum. Hastaydı, yaşamaması gerekiyordu. Biraz acı çekmiş olabilir ama şu anda çok huzurlu ve mutlu. Niye bu kadar tepki gösteriyorlar anlamadım, şimdi olsa yine aynısını yaparım" dediği öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Kasım 2014, 21:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Köpek vahşetine tepkiler büyüyor




Hani köpek adamı ısırırsa haber olmaz ama adam köpeği ısırırsa haber olur mantığı vardır ya, işte bu öyle bir şey. İnsanların hayvanlara çektirdiği eziyetin haddi hesabı yok, haber olan 3-5 tanesi sokaktaki gerçeğin %1'i bile değil belki de. İnsanı insan yerine koymayan memlekette, hayvana insan gibi davranılmasını beklemek de lüks sayılabilir, o duruma getirildi. Hayır bir de 12 yıldır beslediği köpeğine bunu yapıyor, o adama bir şey olsa köpek gelir günlerce başında beklerdi. Hachiko'yu ayda 2 kez izleme zorunluluğu mu getirilse acaba?

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
büyüyor, köpek, tepkiler, vahşetine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde köpek beslemek namaza mani olur mu? İçinde köpek olan eve melek neden girmez? YaRGuCi İslamiyet 0 19 Aralık 2011 19:12
Google Büyüyor Çok Büyüyor DoStNaMe Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2005 20:11