IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Merkel: İngiltere AB'den çıkabilir (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/638935-merkel-ingiltere-abden-cikabilir.html)

Seth 03 Kasım 2014 16:45

Merkel: İngiltere AB'den çıkabilir
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden çıkmak istemesi durumunda buna "hayır" demeyeceğini söyledi. Merkel İngiltere ile göçmen işçiler konusunda AB'ye uyguladığı yaptırımlara Almanya'nın boyun eğmeyeceğini belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Der Spiegel dergisinin Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Almanya, İngiltere'nin AB üyeliğini gözden çıkararak göçmen işçilerin serbest dolaşımı hakkındaki taleplerine karşı geri adım atmak istemiyor.

Almanya Başbakanı Merkel'in İngiltere'nin göçmen reformu ve bazı ekonomik nedenlerle AB'den çıkma tehditlerine boyun eğmeyeceği ve İngiltere'nin gerekirse AB'den çıkmasına "hayır" demeyeceği öne sürüldü. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bu talepleriyle AB kurallarını sonuna kadar zorlamaya çalıştığı savunuldu.

Federal Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, iddiaları doğrulamaktan kaçınarak, Almanya'nın bu konudaki duruşunun değişmediğini söyledi. Almanya Federal Hükümeti'nin bu konuda uzun yıllardır aynı çizgide durduğunu hatırlatan Seibert, ''İngiltere gelecekte AB'de hangi rol oynamak istiyorsa ona kendisi karar verecektir'' dedi.

Steffen Seibert, İngiltere'nin AB ile yaşadığı sıkıntıların Almanya ve İngiltere arasındaki bir mesele olmadığını, aksine bunun İngiltere ile tüm Avrupalı partnerler arasındaki bir mesele olduğunu belirtti. İngiltere'nin AB içinde daha angaje ve aktif olmasını istediklerini belirterek, bunun herkesin yararına olacağını vurgulayan Seibert, ''Ortak menfaatler doğrultusunda Almanya, İngiltere ile olan yakın işbirliğini ve görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor'' diye konuştu.

"SERBEST DOLAŞIM HAKKI TARTIŞILAMAZ"

Seibert, serbest dolaşım hakkı konusunda Angela Merkel'in Brüksel'de yaptığı basın toplantısında söylediklerine atıfta bulunarak, serbest dolaşım hakkının kötü amaçla kullanılmasının engellenmesi konusunda topluca mücadele edilmesi gerektiğini, ancak AB içinde serbest dolaşım konusunun dokunulmaz olduğunu kaydetti.

Bunun AB için önem derecesi yüksek bir konu olduğunu dile getiren Seibert, "AB içinde serbest dolaşım hakkı, Almanya için tartışılamaz bir konudur" ifadesini kullandı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net