IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 11:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darbe savcılarına ihraç yolu




HSYK müfettişleri, hükümete yönelik 17 Aralık darbe girişiminin organizatör savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Ali Güngör'le ilgili soruşturmayı tamamladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başmüfettiş Ömer Kara, Zekeriya Öz'ün "ballı" Dubai tatili ve kanunsuz imar değişikliği talepleri yüzünden meslekten ihraç edilmesini istedi. 17 Aralık darbe girişiminde gözaltına aldığı kişilere savunma hakkı vermeyen savcı Celal Kara ve hukuksuz uygulamalar yapan Mehmet Yüzgeç'in de ihracı istendi. 4 savcının "Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar verdikleri" de vurgulanan raporda, 37 tanık ifadesi ve aralarında MASAK uzmanının da bulunduğu 3 bilirkişi incelemesine yer verildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HSYK raporunda Savcı Zekeriya Öz'ün 18 Aralık'ta Emniyet Müdürlüğü'ne giderek oradaki kolluk görevlilerini tehdit ettiği vurgulandı. Fatih Belediyesi'ni baskı altına almaya çalışan Öz'ün yılda 25-30 kez yurt dışına çıktığı, Dubai tatilinin masrafı olan 20 bin 259 doların da işadamı Ali Ağaoğlu'na ödettirildiği belirtildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın 17 Aralık darbe girişimi sırasında gözaltına aldığı kişilere savunma hakkı vermediği ifade edildi. Salih Kaan Çağlayan'ın ifadesinin sadece 4 dakika, Barış Güler'in 7 dakika ve Mustafa Demir'in ise 14 dakika sürmesi de buna delil gösterildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
3 farklı soruşturmayı birleştirerek tek operasyon yapan Savcı Mehmet Yüzgeç'in 17 Aralık darbe girişiminde, somut bilgi ve belge olmadan gözaltı işlemi uyguladığı ayrıca malvarlıklarına el koyduğu belirtildi. Yüzgeç'in kanunun değil polisin inisiyatifiyle soruşturma yaptığı ortaya çıktı. Savcı Yüzgeç'in ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya bilgi vermeden arama ve gözaltı işlemleri uyguladığı kaydedildi. Cumhuriyet Savcısı Ali Güngör'ün ise Ali Ağaoğlu tarafından karşılanan Dubai tatiline gitmesi soruşturma raporunda yer aldı.
Müfettiş raporunda bakan ve milletvekillerinin suç işlediğinin öğrenilmesi halinde durumun derhal TBMM başkanlığına bildirilmesi gerekirken bundan kaçınıldığı da ifade edilerek, "Hukuk, keyfi hareket eden Cumhuriyet Savcısı'nın elinde bir silaha dönüşür" denildi. Rapor HSYK 2. Daire'ye sevk edildi. Zekeriya Öz, Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara'nın ihracı istenirken Savcı Ali Güngör'ün yer değiştirme cezası ile cezalandırılması istendi. Öte yandan Savcı Zekeriya Öz hakkında "17 Aralık soruşturmasını gerekçe göstererek, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla" açılan kamu davasının ilk duruşmasının 11 Aralık'ta Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbe, ihrac, savcılarına, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık