IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ceset yiyen ayı taşınıyor




Kastamonu’nun Ağılı ilçesinde mezardan ceset çıkarıp yiyen ayının tespitinin ardından uyuşturularak başka bir bölgeye taşınacağı, ayının cinsiyetinin ise erkek olduğu belirtildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinin Yağlıca Mahallesinde aç kaldığı için 50 gün önce defnedilen Halil Ü.'ye ait cenazeyi mezardan çıkaran ayı, cesedin bir kısmını yedi. Mezarın 2-3 metre ilerisinde bulunan ceset, tekrar kefenlenerek aynı mezarlığa defnedildi.Olay sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından ayının tespitine başlanıldı. Bu kapsamda ekipler, mezarlığın yakınına domuz leşi koydu ve ayıyı tespit içinde yakınına foto kapan kurdu. Birkaç gün sonra mezarlığa musallat olan ayı, tekrar gelerek domuz leşinin bir kısmını yedi. Mezarlığın yakınına kurulan foto kapana yakalanan ayı, foto kapanı fark etmesi üzerine olay yerinden hızla uzaklaştı. Foto kapana yakalanan ayı ile daha önce mezarlığa gelen ayının izleri karşılaştırılarak aynı ayı olup olmadığının tespitine başlanıldı. Ayının ayak izlerini de takip eden ekipler, izleri karşılaştırdıktan sonra ayıyı uyuşturarak başka bir bölgeye taşıyacak.

Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği'nde bir araya gelen avcılar, foto kapan görüntülerinden ayıyı inceledi. Avcılar, ayının erkek olduğunu ve kış uykusu öncesi bir hayli kilo aldığını belirtti.Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Adil Ünaldı, geçen günlerde Ağlı ilçesinde boz ayının mezar açarak yeni vefat eden bir cenazeyi çıkardığını hatırlatarak, "Olay sonrası Ağlı ilçesine gittik. Mezarlığın yakınına daha önce vurulmuş bir yaban domuzu bıraktık. Domuzu ayının götürmemesi içinde zincirle ağaca bağladık. Buraya foto kapan dediğimiz görüntü alan iki alet yerleştirdik. Bu aletlerin görüntüleri elimizi ulaştı" dedi.

Milli Parklara, Avcılar ve Atıcılar Derneği olarak destek verdiklerini açıklayan Ünaldı, şunları söyledi:

"Görüntüleri izlediğimizde ayının, tekrar domuzun bulunduğu bölgeye gelerek domuzu götürmeye çalıştığı ve götüremeyince de bir parçasını yediğini tespit ettik. Erkek bir ayı olduğunu tahmin ediyoruz. Çok iri bir ayı, 350 kilonun üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Mevsim olarak ta kış ayına girerken ayılar fazlaca kilo alıyor ve yağlanıyor. Ondan sonra inlerine kış ayında giriyor. Elimizdeki görüntülere baktığımızda 10-15 yaşlarında erkek ve bir hayli cüsseli bir ayı olduğunu ifade edebiliriz."Ayının vurulup vurulmayacağı yönündeki soruya da açıklık getiren Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Adil Ünaldı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Derneğimiz ve Milli Park ekipleri ile birlikte, bu ayının uyuşturularak başka bir bölgeye, ormanın daha derin olan yerlerine uyutularak götürüp, oraya bırakılacağı üzerinde duruyoruz.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayı, ceset, taşınıyor, yiyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt rekabeti Çin’e mi taşınıyor? Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 12:40
Ceset yiyen ayı için 'vur' emri çıktı Seth Haber Arşivi 0 02 Kasım 2014 14:08