IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Madenciden acı vasiyet (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/639829-madenciden-aci-vasiyet.html)

Seth 05 Kasım 2014 12:10

Madenciden acı vasiyet
 
Madende mahsur kalan Mehmet Özcan'ın faciadan 5 gün önce "Ölürsem beni anne-babamın yanına koyun" diye vasiyette bulunduğu ortaya çıktı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karaman'ın Ermenek ilçesinde, su basan kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden Mehmet Özcan'ın eşi Fatma Özcan'ın endişeli bekleyişi sürüyor. Bir yandan çocukları Nazife (12), Hüseyin (11) ve Ömer Asaf'la (5) ilgilenen, bir yandan da eşi Mehmet Özcan'ın mahsur kaldığı madenden gelecek umutlu haberi bekleyen Fatma Özcan (33), "Olaydan 5 gün önce çocuklarım babalarına televizyondan duydukları vasiyet kelimesinin anlamını sordu. O da onlara anlattı. Sonra da 'Ölürsem beni anne babamın yanına koyun. Bu benim vasiyetimdir' dedi" diyerek acı vasiyeti paylaştı.

'BABAMI AL DA GEL'
Yaşadığı derin hüznü içine atmaya çalışan genç kadın, olayı ilk duyduklarında küçük bir göçük olduğunu sandıklarını ancak madene varınca acı gerçeği gördüklerini söyledi. Fatma Özcan, "Ocak tamamen suya gömülmüş' dediler. Biz yine de hemen çıkacaklarını düşünüyorduk. Bekledik, çıkmadı" dedi. Küçük oğlu Ömer Asaf'ın henüz olayın farkına varamadığını aktaran Özcan, "Babasının halen madende çalıştığını sanıyor. Her evden çıktığımda 'anne, babamı almaya mı gidiyorsun, onu al da gel' diyor" diye konuştu.

'OCAK KAPANABİLİR' DEMİŞ
Fatma Özcan, eşinin ekonomik kaygılar yaşadığını anlatarak şunları söyledi: "Eşim Soma'daki olaydan sonra 'ocağa denetimciler gelecek. Bizim ocağı görseler çok kötü. İşin içinden çıkılmaz' diyordu. Ocak kapatılabilir' demişti. Ocak denetlendi ama nasıl olduysa devam etti."

BİR SÖZÜYLE TARAFTARI BİRLEŞTİRDİ
Özcan'ın 5 yaşındaki oğlu Ömer Asaf'ın "Babama 'Galatasaray maçı var' dersek madenden çıkar" sözleri tüm taraftar gruplarını buluşturdu. İnternetten yüzlerce kez fotoğrafı ve haberi paylaşılan Ömer Asaf, "ultrAslan" hesabında tüm taraftar gruplarının birleşmesini sağladı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net