IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devlet katkısı şirketi büyüttü




Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, devlet katkısıyla birlikte BES'e yeni katılımcı sayısını yüzde 8.22 oranında artırarak 23 bin 934 kişiye ulaştıklarını söyledi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

2014 yılının ilk 9 ayında yeni katılımcı sayısını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.22 oranında artırarak 23 bin 934'e çıkaran Vakıf Emeklilik'in bireysel emeklilik sistemine kayıtlı toplam katılımcı sayısı eylül sonu itibariyle 315 bin 242'ye ulaştı. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Türkiye ekonomisinin büyümesi ve tüketicilerin risk algısının değişmesi ile birlikte sigorta sektörünün de büyüdüğünü, sigorta sektöründe yaşanan gelişmelerle birlikte hayatın risklerine karşı daha fazla güvence sağlanırken, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) de Türkiye'de tasarruf oranının artmasında önemli rol oynadığını belirtti.

OTOMATİK KATILIM ETKİSİ
Özellikle devletin Türkiye'deki tasarruf oranlarını artırmaya yönelik pozitif yaklaşımı ve devlet eliyle tasarrufu destekleyici ekonomi politikalarının hayata geçirilmesinin bireysel emeklilik sektörünü destekleyen en önemli unsurlar olduğunu ifade etti. Bostan, "Sektör olarak BES'i müşterilere daha iyi anlatabilmek için devlet katkısını önemli bir argüman olarak kullanmaya devam ediyoruz. Devlet katkısının olumlu etkisinin önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle otomatik katılım uygulamasının da başlamasıyla birlikte ülke genelinde BES algısının güçleneceğini ve bu sektörün daha da büyüyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Vakıf Emeklilik olarak emeklilik gelir planları ile tüm BES emeklilerine yeni bir gelecek vaat ettiklerinin altını çizen Bostan, "BES'te 10 yıl kalıp, 56 yaşını tamamlayarak emekliliğe hak kazanan tüm katılımcılara Keyifli, İkramiyeli ve Güvenceli olmak üzere 3 farklı emeklilik planı sunuyoruz" dedi.

BİRİKİM FONDA DEĞERLENİYOR
Bostan şu bilgileri verdi: "Güvenceli Emeklilik Gelir Planı'nı, maaş alacakları süreyi veya maaş tutarını esnek olarak belirlemek isteyen katılımcılara sunuyoruz. İkramiyeli Emeklilik Gelir Planı'nı, emekliliğe konu olan tüm sözleşmelerdeki toplam birikim tutarı asgari 50 bin lira olan ve emeklilik dönemlerinde düzenli maaş ödemesinin yanı sıra ikramiye almak isteyen katılımcılara yönelik hazırladık. Keyifli Emeklilik Gelir Planı'nı ise emekliliğe konu olan tüm sözleşmelerdeki toplam birikim tutarı asgari 100 bin lira olan ve BES'teki birikimini banka mevduatına yatırarak mevduat faizi ya da gayrimenkule yatırarak kira geliri gibi düzenli gelir elde etmek isteyen katılımcılara sunuyoruz. Katılımcılar, planları birikimi değerlendirme amacına göre seçebiliyor ve birçok avantajdan da faydalanabiliyor. Katılımcılar, birikimlerinin tamamını ya da bir kısmını planlara aktararak düzenli gelir elde etme imkânına sahip olabiliyor. Katılımcıların aynı zamanda birikimleri de sistemde kalarak emeklilik yatırım fonlarında vergi avantajlarıyla değerlenmeye devam ediyor."

YAŞAM KULÜPLERİ AVANTAJ SAĞLIYOR
Vakıf Emeklilik olarak, Yaşam Kulüpleri ile katılımcıların hem emekli olana dek geçirecekleri sürede hem de emekli olduktan sonra yanlarında olduklarını ifade eden Bostan, "Sektörde benzeri bulunmayan genişlikte ek faydalar dünyasından oluşan Yaşam Kulüpleri ile müşterilerimize, sağlık, hobi, eğitim, spor ve sosyal aktivitelerin yanı sıra konut ve araçları ile ilgili özel hizmetleri ücretsiz veya indirimli olarak sağlıyoruz. BES müşterilerimiz ödedikleri katkı payı uyarınca 5 farklı kulüpten oluşan Vakıf Emeklilik Yaşam Kulüpleri'ne üye olabiliyor ve çeşitli avantajlardan yararlanarak Vakıf Emeklilik müşterisi olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar" dedi. Bunun yanı sıra 2015 yılında inovatif ürün ve dağıtım kanalı stratejilerini de uygulamaya geçireceklerini belirten Bostan, "Bu yıl özellikle genç hedef kitleye yönelik yürüteceğimiz çalışmalarla BES'e dahil olma yaşını daha aşağıya çekmeyi ve böylelikle katılımcıların daha uzun yıllar sistemde kalmalarını sağlayarak birikimlerini artırmalarına destek olmayı planlıyoruz" dedi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyüttü, devlet, katkısı, şirketi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NFS vites büyüttü! Dilara Oyun Dünyasından Son Haberler 2 08 Mart 2009 04:29
Kingston Alanı Büyüttü Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Temmuz 2008 21:50