IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efkan Ala: Fabrikaları jandarma koruyacak




Doğuda yatırımların devlet güvencesi altında olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, fabrikaların jandarma tarafından korunacağını söyledi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kobani eylemleri ve sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle yatırımcıların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapmaktan vazgeçebileceğini düşünen hükümet, bunun için bir dizi önlemi devreye sokacak. Bölgedeki özel sektör yatırımları jandarma tarafından korunacak. İhale şartlarının arasına güvenlik önlemlerinin devlet tarafından sağlanacağına ilişkin hükümlerin eklenmesi de gündemde. AK Parti'nin hafta sonu Afyon'da yapılan kampında gündeme gelen konulardan biri de bölgeye yapılan yatırımlar oldu. Bölge milletvekillerinin büyük çoğunluğu güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi, bölgede siyaset yapmanın zorlaştığını anlattı. Milletvekilleri, özel sektörün bölgeye yeni yatırım yapmaktan korktuğunun altını çizip, "İş makinelerinin yakılması ve işçilerin kaçırılması gibi olaylar endişeleri daha da artırdı. Bölgeye yatırım gelmesinin önündeki engellerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dediler. İçişleri Bakanı Efkan Ala bunun üzerine, önümüzdeki günlerde Meclis'e sevk edilip yasalaştırılacak güvenlik paketiyle kaygıların önemli bir bölümünün ortadan kalkacağını, kamu düzeninin bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi. Ala, bölgeye yatırım yapan ya da yapacak olan özel sektörün kaygılarının giderilmesi için de bazı adımlar atılacağına dikkat çekti ve "Bölgedeki yatırımlar bundan sonra özel güvenlik elemanlarınca değil jandarma tarafından korunacak. Bunlara zarar verilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

ENDİŞE KALKACAK
Hükümetin, bölgeye yönelik yatırımlarla ilgili bir başka çalışma daha yaptığı bildirildi. Buna göre yatırımcıların güvenlik kaygılarının giderilmesi için ihale şartnamelerinde güvenlik önlemlerinin devlet tarafından alınacağına ilişkin bir madde konulacak. Böylece işadamları bölgeye yapacakları yatırımın başına bir şey gelebileceği endişesinden de kurtulmuş olacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ala, efkan, fabrikaları, jandarma, koruyacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan uyardı Efkan Ala davet etti Seth Haber Arşivi 0 16 Ekim 2014 15:26
İçişleri Bakanı Efkan Ala Narman'da kaza atlattı Seth Haber Arşivi 0 05 Ekim 2014 17:11
Içişleri Bakanı Efkan Ala'dan TIR açıklaması MasteR06 Haber Arşivi 0 02 Ocak 2014 20:50
Içişleri Bakanı Efkan Ala'dan TIR açıklaması MasteR06 Haber Arşivi 0 02 Ocak 2014 20:47