IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 20:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karikatür krizinden skandal savunma




Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren karikatüre ilişkin 'Bu ülkede basın, ifade ve sanat özgürlüğü var. Karikatür çizme sanatı da buna dahil' dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk toplumuna yönelik hakaret içeren karikatüre, bir eyalette okutulan yardımcı ders kitaplarında yer verilmesine ilişkin, "Bu ülkede basın, ifade ve sanat özgürlüğü var. Karikatür çizme sanatı da buna dahil. Siyasilerin hoşlarına gitmeyen şeyler konusunda sükunet ile yaklaşmaları elbette en iyisi" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Federal Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Seibert'e, "Baden Württemberg eyaletinde okutulan yerel yardımcı ders kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya'daki Türk toplumuna hakaret içerenkarikatürün yer alması Türkiye'de öfkeye neden oldu. Almanya hükümeti, hem Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren bir karikatüre okul kitaplarında yer vermesini nasıl değerlendiriyor?" sorusu yöneltildi.

Seibert, "Sizin iddia ettiğiniz olguyu ben paylaşmıyorum. Prensip olarak tek tek karikatürleri, 'başarılı-başarısız, samimi-kötü niyetli ya da komik veya değil' olarak burada değerlendirmeyeceğim. Bu ülkede basın, ifade ve sanat özgürlüğü var.Karikatür çizme sanatı da buna dahil. Siyasilerin hoşlarına gitmeyen şeyler konusunda sükunet ile yaklaşmaları elbette en iyisi" ifadelerini kullandı.

Aynı gazetecinin, "Hakaret içerikli bir karikatürün okul kitabında yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Seibert, Almanya'da federal hükümetin görevinin, okul kitaplarının basılmasına izin verme ya da müsaade etmeme olduğunu, bu konuyla eyaletin ilgilendiğini, dolayısıyla bununla ilgili açıklamada bulunamayacağını kaydetti.

'BAŞKA KARİKATÜRLER DE VAR'

Basın ve sanat özgürlüğünün karikatürler içinde geçerli olduğunu kaydeden Seibert, "O okul kitabında başka karikatürler de var. Mesela Almanların yabancılara karşı davranışlarını kısmen çok eleştiren karikatürler de var. Kitabın bütününe bakmak gerekir" diye konuştu.

Seibert ayrıca, Almanya Bakanlar Kurulu'nun Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna, Gürcistan ve Moldova ile imzaladığı ortaklık anlaşması taslağını kabul ettiğini, bunun söz konusu ülkelerdeki demokrasi ve hukukun üstünlüğünün gelişmesi için faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer ise Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve İngiliz mevkidaşı Philip Hammond'un ortak ev sahipliğinde Güneydoğu Avrupa Dışişleri Bakanları Zirvesi'nin Berlin'de düzenleneceğini, zirvede ağırlıklı olarak Bosna Hersek'teki siyasi durumun ele alınacağını kaydetti.

"Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" adlı gazetede, Kasım 2011'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün bir eyalette okutulan yardımcı ders kitaplarında yer verilmesi Dışişleri Bakanlığınca kınanmıştı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl de konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, Türkiye'nin tepkisi iletilmişti.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
karikatür, krizinden, savunma, skandal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Skandal yemeklere ilginç savunma Lucifer Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 04:34
Skandal soruya beklenen savunma FrAnK}{MArtIN Haber Arşivi 1 19 Ocak 2008 18:03
14 yaşında kalp krizinden öldü Metin Haber Arşivi 0 05 Aralık 2007 14:28