IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 12:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gülen "iftira" suçundan yargılanmalı




Emin Pazarcı bugünkü yazısında, kendisinden farklı düşünen, örgütten ayrılan, özeleştiri yapan herkesi anlamsız suçlamalar, delilsiz suç duyurularıyla yıldırmaya çalışan Fethullah Gülen’in iftira suçu işlediğini iddia etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Akşam yazarı Emin Pazarcı bugünkü yazısında, kendisinden farklı düşünen, örgütten ayrılan, özeleştiri yapan herkesi anlamsız suçlamalar, delilsiz suç duyurularıyla yıldırmaya çalışan Fethullah Gülen'in iftira suçu işlediğini iddia etti.

Fethullah Gülen'in avukatlarını da uyaran Emin Pazarcı "İşin sonunda TCK'nın 267. Maddesi uyarınca "iftira" suçlaması ile mahkeme karşısına çıkmak da var." dedi. Fethullah Gülen son olarak Gülen hareketinden neden ayrıldığını anlatan Hüseyin Gülerce hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve internet sitesi üzerinden hakaret etmişti. Bugüne kadar binlerce kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Fethullah Gülen hakkında savcıların harekete geçip geçmeyeceği merakla bekleniyor.

İşte Emin Pazarcı'nın o yazısı
FETHULLAH GÜLEN'İ BEKLEYEN TEHLİKE

Türkiye bir Hukuk Devleti. Tabi ki herkesin yargıya giderek, hakkını ve hukukunu aramasının önü açık.
Açık, ama bunun da bir ölçüsü var. Dava açma hakkının bir baskı aracı olarak kullanılmaması gerekiyor. Türk Ceza Kanunu'nda buna ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Mesela, TCK'nın 267. Maddesi "İftira Suçunu" düzenliyor.
Ceza Kanunumuzun 267. Maddesi'nin birinci fıkrası aynen şöyle:
"Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma veya kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."
Evet, düzenleme aynen böyle!
GÜLEN İFTİRA SUÇU İŞLİYOR

Üstelik, ceza "iftira" suçundan veriliyor. Bu madde uyarınca ceza alan kişi de mahkeme yoluyla "müfteri" ilan edilmiş oluyor.
Sırf hasmı hakkında Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vererek, haksız suç duyurusunda bulunduğu için "iftira" suçundan cezaya çarptırılan örnekler var.
Çünkü, 267. Madde'nin 3. Fıkrası'ndaki ifade net:
"Yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş mağdurun aleyhine olarak bu fiil nedeniyle gözaltına alma ve tutuklama dışında başka bir koruma tedbiri uygulanmışsa, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır."
Demek ki, "iftira" suçunun oluşması için ortada haksız bir isnat olacak ve bununla ilgili "takipsizlik kararı" verilecek.
İşte bu yüzden yazının başlığını "Fethullah Gülen'i bekleyen tehlike" koydum. Sonuç ne olur bilemem, ama hakkında takipsizlik kararı verilenler, şimdi karşı suç duyurusunda bulunabilir.
SAVCI DELİLLERE BAKARAK GÜLEN'E DAVA AÇABİLİR

Üstelik, bizim mevzuatımızda bir savcının dava açması için şüphelinin ifadesini almasına da gerek yok. İlle de şüpheliye ulaşılması şart değil. Savcı delillere bakar, yeterli şüphe varsa davasını açar.
Mahkeme safhasına gelince…
Elbette bir kişiye ceza verilebilmesi için savunma şart. Ancak, o kişinin yurt dışında olması, savunmasının alınamayacağı anlamına da gelmez. Adli Yardımlaşma çerçevesinde Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı vasıtası ile ilgili ülkeye yazı yazılır. Şüphelinin ifadesinin alınması istenir.
Mahkeme ifade gelirse değerlendirir.
İfade gelmezse doğal olarak bekler. Ancak bu defa ifadesi alınamayan kişiye bulunduğu ülke tarafından "koruma zırhı" sağlandığı değerlendirmeleri yapılır ki!.. Bu durum, suçlanan kişi için daha büyük bir sıkıntı!
Demem o ki…
Fethullah Gülen'in avukatlarının birilerini suçlarken kılı kırk yarmaları lazım. Aksi halde neler olabileceği ortada. İşin sonunda TCK'nın 267. Maddesi uyarınca "iftira" suçlaması ile mahkeme karşısına çıkmak da var.
Çünkü, bizim mevzuatımız çok açık ve bunun örnekleri de ortada duruyor.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gülen, iftira, suçundan, yargılanmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık