IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 13:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişli Belediyesi'ndeki kavganın perde arkası




Dün gündeme bomba gibi düşen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Belediye Meclisi Üyesi ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün yetkilerini elinden alması haberinde bugün yeni gelişmeler yaşandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başkan Hayri İnönü, çeşitli pazarlık ve görüşmelerin ardından Emir Sarıgül'e bağlı müdürlüklerin geri alınması kararından geri adım attı. Böylece Şişli Belediyesi'nde yaşanan kriz araya giren parti yetkilileri ile meclis üyelerinin Sarıgül'ün yanında yer almasıyla tatlıya bağlandı. Şişli Belediyesinde büyük bir krize yol açan olayın perde arkası ise ilginç gelişmeler yaşandı.
MECLİS ÜYELERİ SARIGÜL'ÜN YANINDA YER ALDI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Başkan Hayri İnönü ile Meclis Üyeliğine 4. Sıradan seçilen ve Belediye Başkan Yardımcılı görevini de yürüten Koordinatör Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında son aylarda ciddi anlaşmazlıklar yaşanıyordu. Sarıgül'e bağlı müdürlükleri görevden alan İnönü'nün hamlesi hem belediyede hem de partide krize neden oldu. İnönü, müdürlükleri görevden aldıktan hemen sonra yakın çevresine ve internet sitelerine, 'Arkadaşlar yorulmuştu. Böyle bir tasarrufta bulunmayı uygun buldum' diyerek operasyonunun arkasında durdu. Bu gelişmelere çok kızan Emir Sarıgül'ün yanında yer alan meclis üyelerinin büyük bölümü, 'Kriz toplantısı' yaptı. Sarıgül, meclis üyelerinden birine ait Gayrettepe'de bulunan bir restaurantta toplantı yaptı. Yapılan toplantıda, İnönü'nün rotasyonunu doğru olmadığı ve alınan birimlerin tekrar Emir Sarıgül'e bağlanması noktasında karar aldılar.
ROTASYON BENİM HAKKIM

Görevden alınan müdürlerin büyük bölümü koltuklarını terk etmeyince belediyede büyük bir kriz yaşandı. İnönü'nün yanında yer alan bazı danışmanları, 'Kararınızda direnin' derken, meclis üyelerinden gelen, 'direnç' karşısında da geri adım attı. Başkan İnönü bir taraftan yakın çevresine, 'Rotasyon benim hakkım' diyerek yaptığı değişiklikleri savunuyordu. Ancak Sarıgül ve diğer baskılara da karşı durmakta zorlanıyordu. Çünkü hem meclis üyeleri hem de müdürlüklerin tamamı Sarıgül'ün yanında yer aldı. Tüm bu baskılara boyun eğmekte zorlanan İnönü, akşam saatlerinde, "Emir Sarıgül'le birlikte, kararlı, verimli ve uyumlu bir çalışma birliği içerisindeyiz. Tüm yurttaşlarımıza duyurulur" açıklamasını yapmak zorunda kaldı. Böylece Sarıgül-İnönü arasındaki güç savaşında şimdilik kazanan Emir Sarıgül oldu. Geçici de olsu bir 'Sulh' yapıldı.
SARIGÜL'E BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

- Özel Kalem Müdürlüğü
- Avrupa Birliği'nden Sorumlu İşler
- Kültür Müdürlüğü
- Sosyal İşler Müdürlüğü
- Basın Yayın Müdürlüğü
7 AYDA 3 KEZ ROTASYON!

Öte yandan Şişli Belediyesi'nde 30 Mart seçimlerinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen tartışmalar sık sık yerel basına ve bazı internet sitelerine de yansıdı. Belediye Başkanı İnönü geçen 7 aydı üç kez rotasyon yaptı. Bazı müdürlükleri değiştirdi. Kendi etrafını 'Sağlam'a almak için danışmanlar getirdi dışarıdan.
AKKOYUNLU: "TEK PATRON BENİM"

Hayri İnönü ve Emir Sarıgül arasında gerçekleşen iktidar savaşlarında Şişli Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Gürsel Akkoyunlu'nya ayrı bir parantez açmak lazım. Yıllardır belediyede çalışan Akkoyunlu'nun İnönü, Emir Sarıgül ve Mustafa Sarıgül arasında mekik dokuduğu iddialar arasında. Akkoyunlu, her üç isme de farklı bilgiler aktararak 'tartışmanın başlamasının' fitilini ateşlediği iddia ediliyor. Akkoyunlu'nun özellikle müteahhitler, meclis üyeleri ve bazı birim müdürlerine, 'Buranın tek patronu benim' diyerek güçlü bir makama sahip olduğu söylemleri rahatsızlık yarattı. Özellikle müteahhitlerden, 'Şişli Meslek Yüksek Okulu'na yardım edin' diyerek makbuzsuz bağış aldığı ve bunların kayıt altına alınmadan yapıldığı belirtildi.

Kaynak: sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
arkası, belediyesindeki, kavganın, perde, Şişli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şişli Belediyesi'nde Sarıgül depremi Seth Haber Arşivi 0 05 Kasım 2014 12:37
Şişli Belediyesi Ünlü Tiyatrocuları Ağırladı Cemalizim Kültür ve Sanat 0 26 Mart 2012 21:35