IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 13:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hocanın kafası karışık




Aralıkta notu değerlendirecek olan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kafası iyice karıştı. Raporda ayrı, röportajda ayrı, sunumda ayrı telden çalıyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sıfırcı Hoca olarak bilinen reyting şirketi Moody's'in kafası iyice karıştı. Dün İstanbul'da Türkiye konulu bir konferans düzenleyen kurumun, raporunda, sunumunda ve demeçlerinde çelişkili ifadeler dikkat çekti. Kurumun Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, konuşmasında bir taraftan "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzlukta son 10 yılda olumlu gelişmeler yaşandı" derken, diğer taraftan da siyasi risk olduğunu iddia etti. Yıllarca Türkiye'yi cari açığın düşmemesi durumunda kredi notunun tehlikeye gireceğiyle tehdit eden Moody's bu alandaki düzelmeye rağmen yeni bir bahane buldu. Yüzde 5 cari açık beklentisi olduğunu belirten Banerji, "Sizce risksiz seviye nedir?" sorusuna ise cevap veremedi. Borçlanmayla ilgili olarak vadelerin arttığı yönünde bir grafik hazırlayan Moody's, aynı zamanda borçlanmanın kalitesiz olduğuna vurgu yaptı. Ancak sunumda hem yabancı para cinsinden borcun azaldığına hem de vadesinin arttığına yönelik bir grafik paylaşıldı.

KAMU BORÇLANMASI SAĞLIKLI
Kamu borcunun, diğer gelişmekte olan ülkelere göre çok daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Banerji, "Aynı şekilde borcun karşılanabilirliğine de bakıyoruz. Hükümetin faiz ödemeleri için gelirlerinin ne kadarını harcaması gerektiğine bakıyoruz. Burada da çok ciddi bir düşüş oldu. 2001'de bu oran yüzde 58 iken, 2013'te yüzde 8.6 olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DAHA KUVVETLİ
Banerji, Türkiye'nin en büyük ekonomiler arasında yer aldığını vurgulayarak, "Bütün bunlar Türkiye'yi diğer ülkelere göre daha kuvvetli kılıyor" dedi.

KISA VADEDE NOTTA ARTIŞ YOK
Banerji, kısa vadede kredi notunda bir artışın söz konusu olmayacağını belirterek, "Dış dengesizlikler büyük kalmaya devam ettiği, Türkiye dış finansman ve ödemeler dengesi baskılarına maruz kaldığı sürece kredi notunda kısa vadede yukarı yönlü bir hareket olası değil" dedi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hocanın, kafası, karışık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hocanın Akıllısı Vesaire Fıkra 0 29 Ekim 2014 15:32
Kafası karışık bir USB cihazı Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 18 Eylül 2010 16:37
Korsan Windows kullananların kafası karışık. She Windows 0 03 Ekim 2009 00:17
Hocanın Sonu :) SoŁĐîєЯ Komik Loglar 8 07 Temmuz 2008 19:24