IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermenek maden ocağında 10'uncu gün




Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağındaki kurtarma çalışmaları 10'uncu gününde...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köy yakınında Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin kurtarma çalışmaları 10'uncu günde devam ediyor. İşçilerin ocağın en dip noktasında olduğu tahminleri üzerine çalışmalar o bölgede sürüyor.

Kömür ocağında geçen hafta salı günü saat 12.15 sıralarında su baskını oldu. Ocaktaki 34 işçiden 18'i ocakta mahsur kalırken 16'sı kendi çabaları ile kurtuldu. Aralıksız sürdürülen çalışmalarla baskına neden olan yaklaşık 12 bin ton sudan şimdiye kadar 4'e 3'ü çekildi. Baskın nedeniylede ocakta çamur ve balçık oluşurken tahkimatlarda da ciddi zarar ve zaman zaman göçükler meydana geldi. Çamur ve göçükler de kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı. Çamur ve molozların tahliyeleri sürerken tahkimat çalışmaları ile adeta yeni bir maden ocağı inşaa edildi. Ocakta derinliklere inilince karbondioksit ve metan gazı düzeyi yükseldi. Bu nedenle işçilerin oksijen maskesiz çalışmalarına izin verilmiyor. 1250-1300 metrelik maden içerisindeki yolun, şu ana kadar 3'te 2'si çalışmalarla açık hale getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün yaptığı açıklamada ocağın bir kuyu olarak benzetilmesi halinde işçilerin en dip noktasında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Bakan Yıldız, "18 kardeşimizi dip noktalarda arıyoruz. Suyun, kömürün yarıldığı yere henüz ulaşmış değiliz. Buraya mesafemiz; yaklaştığımız 75-80 metre" diye konuştu.

DHA MUHABİRLERİ TABURCU OLDU

Ocakta mahsur kalan ve kurtarılmayı bekleyen işçilerin yakınlarıyla dün röportaj yapan DHA Konya Bürosu muhabiri Tolga Yanık ve Adana Bürosu muhabiri Akif Özdemir, ocağın bulundukları bölgeye dönüşe geçtikleri geçirdikleri kazada yaralandı. Kontrolden çıkan otomobilin dere yatağına uçması sonucu yaralanan Tolga Yanık ve Akif Özdemir, Ermenek Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kaza yerine gelip 2 muhabir arkadaşımız alındıkları sırada 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Tedavi altına alındıkları sırada başta Ermenek Devlet Hastanesi Başhekimi Erhan Şahin olmak üzere tüm hastane personeli, DHA muhabirlerinin tedavileri için yakından ilgilendi. Bakan Lütfi Elvan da danışmanları aracılığıyla iki muhabirimizin tedavi sürecini yakından izledi. Ak Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da telefonla muhabirimizi arayarak, 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10uncu, ermenek, gÜn, maden, ocağında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maden ocağında göçük: 1 ölü SeckiN Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2013 12:15
Maden ocağında zehirlenme 2 ölü PassioN Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 20:51
Maden Ocağında Göçük: 2 Ölü.. Düş Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 10:38