IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Davutoğlu MİT'e vizyonunu anlattı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/641140-davutoglu-mite-vizyonunu-anlatti.html)

Seth 07 Kasım 2014 11:10

Davutoğlu MİT'e vizyonunu anlattı
 
MİT'te aldığı brifingde Davutoğlu istihbarattaki reformlar için "yükselen bir devletin ihtiyaçlarını karşılayacak adımlardı" dedi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SABAH, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na MİT'te, müsteşar Hakan Fidan tarafından yapılan sunumun perde arkasına ulaştı. MİT Müsteşarı Fidan, Başbakan Davutoğlu'na istihbaratta yeni dönemi anlattı. Davutoğlu, MİT'teki yeni dönemin çok kültürlü, çok dilli ve proaktif olacağını söyledi. Yeni konsepte göre, ulus devletin ihtiyaçlarını karşılamak için kurgulanan "savunmacı" istihbarat dönemi sona erdi. Bunun yerine istihbarat, dış politika ve siyasetle birlikte yükselen devletin ihtiyaçlarını karşılamak için kurgulanacak. Başbakan Davutoğlu, önceki gün MİT Müsteşarı Fidan'ın sunumunun ardından kendi istihbarat vizyonunu anlattı. İstihbaratı dört döneme ayıran Davutoğlu, Türk istihbaratında yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Davutoğlu istihbarat kademelerini şöyle sıraladı:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birinci Dönem (Osmanlı'nın 'büyük güç' olduğu dönem): Osmanlı Devleti buna göre aktif istihbarat yaptı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İkinci Dönem (Osmanlı'nın son dönemi): Osmanlı Devleti parçalanmaya karşı savunma istihbaratı yapıyordu. İstihbarat defansifti.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üçüncü Dönem (Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşaması ve sonrası): İstihbarat ulus devletin ihtiyaçlarını karşılamak için kurgulanmıştı. Bu nedenle yine 'savunma' amaçlıydı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dördüncü Dönem (Yeni Dönem): İstihbarat, dış politika ve siyasetle birlikte yükselen bir devletin ihtiyaçlarını karşılamak için kurgulanıyor. Bu "yükselen güç" istihbaratı. Proaktif, çok kültürlü ve çok dilli olması gerekiyor. MİT'te yapılan reformları bu çerçevede görüyorum ve bu reformların devam etmesi gerekiyor.

sabah



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net