IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 11:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastırma vurgunu




TOBB odalarından yolsuzluk fışkırıyor. Kayseri Ticaret Odası, Pastırma Parkı'nda kamelya vurgunu yaptı. Toplam yolsuzluk 1.3 milyon TL


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

TOBB'a bağlı odalarda yapılan, 2010- 2013 yıllarını kapsayan incelemeler Türkiye'de büyük bir saadet zinciri kurulduğunu gözler önüne serdi. Usülsüz para toplamaktan zimmete para geçirmeye, eş-dosta yüzbinlerce dolar aktarmaktan lüks hayata kadar hemen her türlü vurguna raporda rastlamak mümkün. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin raporlarındaki vurgun, Türkiye'nin en büyük sanayi illerinden biri olan, aynı zamanda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da memleketi olarak bilinen Kayseri'ye de uzandı. Kayseri Ticaret Odası'nın haksız kazanç ve saltanatı müfettiş belgeleriyle ortaya çıktı. İlde yapılan incelemelerde 1.3 milyon liralık zimmet ve usulsüz harcama yapıldığı anlaşıldı.

KAMELYA SOYGUNU
Müfettişler, odanın Kayseri'de bulunan Pastırmacılar Parkı'na tanesi 20 bin TL'den yapıldığını iddia ettiği 10 kamelyanın faturasını incelemeye aldı. Parka giden müfettişler, bir tane bile kamelyanın yapılmadığını tespit etti. Dönemin başkanı Hasan Ali Kilci ile yönetiminin lüks ve saltanat düşkünlüğü de dikkatlerden kaçmadı. Oda yönetiminin, İstanbul ve Çanakkale'de geceliği 20 bin TL'yi bulan lüks yat turları gibi çok sayıda harcaması belgelendi. Bazı kişilere tanesi 10 bin TL'yi bulan hediye kilimler gönderildi. Sahte inşaat faturaları, hayali danışmanlara yapılan ödemeler de Kayseri Ticaret Odası'nın yolsuzluk dosyasına eklendi. Odanın 2010-2013 yılları arasında meclis üyeliği koltuğunda oturan bazı isimlerin vergi mükellefi bile olmaması da şaşırtıcı bulundu.

AİLECEK GÖTÜRMÜŞLER
SABAH'a ulaşan belgelere göre, Türkiye'deki hemen her odadan yolsuzluk fışkırıyor. Başka bir ildeki odada da genel sekreter saltanatı kurulduğu belirlendi. Müfettişlerin incelediği odanın, 4 yıldır genel sekterliğini yapan bir yöneticinin aylık 47 bin TL gelir elde ettiği, eşine de tercüman hizmeti adı altında her yıl 83 bin TL'lik ödeme yaptırdığı kayıtlara girdi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
pastırma, vurgunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazanda Pastırma Fiyatında Artış Yok! Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:05
Pastırma şeklinde cüzdan Ay Ah Erkekler 1 10 Şubat 2012 13:13
Yılmaz Erdoğan*Pastırma Yazı Aze Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 07 Temmuz 2011 14:20
Kağıtta pastırma (kayseri) Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 08:53
Kağıtta Pastırma YapraK Yemek Tarifleri 1 08 Mart 2010 09:09