IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gizlice çıktığı 45 konser için 105 bin lira ceza ödeyecek




Murat Boz'un eski müzik şirketi Stardium, ünlü şarkıcıya gizlice konserlere çıktığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Boz'un 45 konser için yapım şirketine 105 bin lira ödemesine hükmetti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, birbirlerine karşılıklı dava açan Stardium Müzik şirketi ile Murat Boz katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada konuşan Stardium Müzik'in avukatı, şunları söyledi: "Bilirkişi heyetindeki müzik yapımcısı konuya yeterince vakıf olmadığından değerlendirme yeterince yapılamamıştır. Bu sebeple biz yeni heyet oluşturma ve özellikle müzik yapımcılarının ağırlıklı olduğu heyetçe inceleme yapılması suretiyle yeniden rapor alınmasını istiyoruz. Bu talebimiz kabul edilmezse davamızın aynen kabul edilmesine karar verilmesini istiyoruz" dedi. Dava dosyasını karara bağlayan mahkeme, davayı kısmen kabul ederek Murat Boz'un sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle 60 bin 650 lira ceza şart parası ödemesine hükmetti. Mahkeme ayrıca, 44 bin 603 liralık alacağın da Murat Boz'dan tahsiline karar verdi. Murat Boz, Stardium Müzik şirketine toplam 105 bin 253 lira ödeyecek.

DAVA ALTI YILDIR DEVAM EDİYORDU
Stardium Müzik, kendilerinden gizli 45 konsere çıktığı ve sözleşmeyi haksız olarak feshettiği iddiasıyla ünlü popçu Murat Boz'a altı yıl önce dava açmıştı. Yapım şirketi, sözleşmeden kaynaklanan 500 bin dolar cezai şart parası ile 45 konserden uğradığı 150 bin lira zararın Murat Boz'dan tahsilini istedi. Murat Boz'la biri albüm, diğeri menajerlik sözleşmesi olmak üzere 15 Temmuz 2005'te iki ayrı sözleşme imzalandığını dilekçesinde anlatan Stardium Müzik'in avukatı, şu ifadeleri kullandı: "Anlaşmaya göre sanatçıya bir single ve bir adet albüm hazırlandı ve klipler çekildi. Murat Boz'un piyasada tanınmasını sağladık. Sözleşmelere göre sanatçının tüm çalışmalarından (albüm, konser, program, şov, vs) elde edilecek kazancının yüzde 30'u bizim olacaktı. Murat Boz sözleşmeye uymadığı takdirde 500 bin dolar cezai şart parasını bize ödeyecekti. Sanatçı, bizim iznimiz olmadan çeşitli organizasyonlara katılamayacaktı. Altı yıl geçerli olacak sözleşmelere göre biz de sanatçı için en az dört albüm yapacak ve tüm mali hakları elimizde bulunduracaktık."

'SÖZLEŞMEYE AYKIRI HAREKET ETTİ'
Murat Boz'un yurt dışında haberleri olmadan katıldığı 60 konserden 15'inin yüzde 30'luk bedelini kendilerine ödediğini belirten Stardium Müzik'in dava dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı: "Geriye kalan 45 konserin bedelini ise ödemedi. Bizden gizli 45 konsere çıkan ve sözleşmeye aykırı hareket eden sanatçıya ihtarname çekerek zararın karşılanmasını istedik. Murat Boz ise 5 Mart 2008'de karşı ihtarnameyle iki sözleşmeyi de tek taraflı olarak feshettiğini bildirdi. Sözleşme haksız yere feshedildi ve zararımız oldu. Bunun üzerine 500 bin dolarlık cezai şart ile 45 konserden yoksun kaldığımız 150 bin liranın tahsili için dava açtık."

BOZ: ASIL ALACAKLI BENİM
Stardium Müzik'in açtığı davaya, karşı davayla cevap veren Murat Boz, asıl kendisinin alacaklı olduğunu savundu. Ünlü şarkıcı, yapım şirketinin görevini yerine getirmediğini ve sözleşmelerin eşitlik ve dürüstlük ilkesine aykırı olduğunu belirterek 33 bin lira istedi. Boz, sözleşmenin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen bir albüm çıkarıldığını, iki klip çekildiğini ve yapım şirketinin piyasada tanınmasını engellediğini öne sürmüştü.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
105, 45, bin, ceza, çıktığı, gizlice, icin, konser, lira, Ödeyecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Askerden 20 yıl kaçan 46 bin lira ceza ödeyecek AngeL Haber Arşivi 0 30 Ekim 2013 12:51
SGK yüz nakli için 46 bin lira ödeyecek PassioN Haber Arşivi 0 31 Mart 2012 16:52
Doktorunu beğenmeyen 5 lira fazla ödeyecek Ay Haber Arşivi 0 16 Kasım 2011 09:58