IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 13:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"IŞİD, havadan çökertilmez"




SMDK Başkanı Hadi el-Bahra, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD'le mücadelede yalnızca hava saldırıları düzenlemesinin yetersiz olduğunu belirtti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD'le mücadelede yalnızca hava saldırıları düzenlemesinin yetersiz olduğunu belirtti.

AA'ya konuşan Bahra, "Şu anki durum kesinlikle yetersiz. IŞİD'in hava saldırılarıyla çökertilmesi mümkün değil. Hava saldırılarıyla paralel olarak IŞİD'le karadan da mücadele edilmesi gerekir" dedi. Bundan da önemlisinin IŞİD'in artık hava saldırılarına uyum sağlaması olduğunu söyleyen Bahra, IŞİD'in sivillerin arasına girdiğini ve cephaneye ulaşma stratejisini değiştirdiğini kaydetti.

Hava ve kara operasyonları konusunda uluslararası koalisyon ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında tam bir koordinasyon olması gerektiğini ifade eden Bahra, şunları söyledi:

"Koordinasyon sağlanmış olsa dahi, terörizmi sonlandırmak ancak terör düşüncesi ve buna yol açan sebeplerle mücadeleyle olur. Suriye'de Esad rejimi, yönetimde kalabilmek için bölgeye terörü getiriyor. Böylelikle uluslararası toplumun kendilerini IŞİD'den daha iyi bir seçenek olarak kabul edeceğini zannediyor. Biz ise ikisini de reddediyoruz. Gelecekte özgür Suriye'yi kurabileceğimize inanıyorum. Suriye gelecekte farklı dinlere, mezheplere mensup tüm halkına refah içinde yaşama şansı sunacak."

Bahra, Suriye sınırında güvenli veya tampon bölge oluşturulması konusunda ise şöyle konuştu:

"Güvenli bölge veya uçuşa kapalı bölge SMDK için gereklidir. Bazıları bu gerekliliği isteyenin Türkiye olduğunu düşünüyor. Aslında bu istek SMDK tarafından 6 ay önce sunuldu. Türkiye, Suudi Arabistan ve Suriye Halkının Dostları Grubuna üye ülkelerle tartışıldı. Güvenli veya uçuşa kapalı bölge SMDK'ya bağlı kuruluşların Suriye'ye dönmesini ve faaliyetlerini ülke içinde yürütmesini, devrim saflarını organize etmesini, içeride siyasi çözüm yönünde baskı doğuracak şekilde kurumsallaşmasını sağlıyor."
"MISIR'IN GİRİŞİMİ YOK"


Bahra, Mısır'dan Suriye krizine siyasi çözüm hazırlamasını istediğine yönelik basında yer alan iddialara şu karşılığı verdi:

"Mısır'ın Suriye krizinin çözümü için bir girişimi yok. Suriye'deki durumun değerlendirilmesini önemsiyor. Ayrıca bölgedeki diğer taraflarla Suriye halkının taleplerini karşılayacak bir çözüme ulaşılması için çabaları bulunuyor."

Mısır ziyaretinin, muhaliflerin en büyük destekçileri arasında yer alan Suudi Arabistan ve Esad rejimi arasındaki sorunları giderme yönünde Kahire yönetiminin arabuluculuk yapma girişimini bozmaya yönelik olduğu söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını dile getiren Bahra, böyle bir arabuluculuk girişimi olmadığını kaydetti. Bahra, bu konuda bir girişim olması halinde Mısır veya Suudi Arabistan'ın kendilerine bilgi vereceğini ifade etti.
"ESAD YARGILANMADAN BIRAKILAMAZ"


Suriye krizinin çözümünün askeri değil siyasi yollarla mümkün olacağına inandığını söyleyen Bahra, devlet başkanının yargılanmadan ülkeden ayrılmasını öngören Yemen modeli gibi bir çözümün olmayacağına dikkati çekti. Bahra, tek bir kişinin kararlarının 200 binden fazla Suriyelinin ölümüne, yüz binlercesinin hapsedilmesine, göç etmesine, yaralanmasına ve engelli kalmasına yol açması nedeniyle, "Esed yargılanmadan bırakmanın mümkün olamayacağını" belirtti.
"KOBANİ SURİYE TOPRAĞIDIR"


Bahra, ÖSO'nun Kobani'de (Ayn el Arap) savaşmasının yanlış bir adım olduğunu düşünmediklerini, Suriye halkı ve ÖSO'nun bu yılın ilk aylarından itibaren Suriye'nin geleceği için tehlike olarak gördükleri IŞİD ile mücadeleye karar verdiklerini vurguladı. Bahra, "IŞİD gibi örgütlerin ülkede bulunmalarının asıl nedeni Esad rejimidir. Bu nedenle hem IŞİD'e hem de Esad rejimine karşı savaşmalıyız. Kobani Suriye toprağıdır ve orada yaşayanlar da Suriye halkının bir parçasıdır. Bu nedenle Suriyeliler olarak birbirimize yardım etmek ve ÖSO birliklerini ihtiyaç olan bölgelere sevk etmek görevimizdir" ifadelerini kullandı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iŞİd havadan çökertilmez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık