IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 14:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ülker şirket satacak




Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, 2015 yılında satın alma kadar satış haberlerinin de gelebileceğini belirterek, "Satış planlarımız da var, bazı şirketlerimizi elden çıkarmayı düşünebiliriz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında "CEO Ajanda 2015" toplantısı gerçekleştirildi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, toplantıda, 2014 yılında yaşanan sokak olaylarıyla siyasi istikrar tehdidi altında bir parça belirsizliğin ortaya çıktığını ve ihracata dayalı olan Suriye ve Irak piyasasının kaybedilmesinin bazı fırsatların kaçmasına neden olduğunu söyledi.

Holding olarak 2014 yılında satın alma ve ortaklıklar sayesinde organik ve inorganik olarak büyümeye devam ettiklerini ve yüzde 11'lik büyüme elde ettiklerini aktaran Ülker, "Sene sonunda 8 yıl beklediğimiz United Biscuits'in satın alınması gerçekleşti. Aslında 1996 senesinden beri radarımızda olan bir şirketti. Defalarca satış teşebbüsü oldu, değişik şekilde el değiştirdi ama en sonunda nasip oldu. Artık stratejik bir yatırımcının yani bizim elimizde. Bu, dünyamızı tamamen değiştiriyor. Bizim bakışımız ve vizyonumuz United Biscuits'le beraber çok daha farklı bir noktaya geldi. Oyun sahamız çok daha genişledi" diye konuştu.

Ali Ülker, 2015 yılı büyüme öngörülerine ilişkin, "Hep satın alma ve büyüme diyoruz ama şirketleri satmaya da alışmamız lazım. Bu amaçla kurduğumuz Gözde Yatırım Fonu, şirketleri belli bir aşamaya getiriyor. Bir kısmı da olgunlaştı. 2015 yılında satın alma kadar satış haberleri de gelebilir. 2015'te satış planlarımız da var, bazı şirketlerimizi elden çıkarmayı düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

United Biscuits'in satın alınma kriterlerinden birinin de coğrafi konumu olduğunu aktaran Ali Ülker, bazı Ülker ürünlerinin farklı markalar altında Avrupa pazarlarında, oradaki bazı ürünlerin de Ülker markası altında Türkiye'de görülebileceğini söyledi.

United Biscuits'in satın alınma hadisesinin iki ay içerisinde gerçekleştiğini anlatan Ülker, "Çok hızlı bir satış ve satın alma oldu. 2015 hedeflerimizde yoktu. Dolayısıyla 2015 yılının ne getireceğini tam kestiremiyoruz. Ama büyüme rakamlarının yüzde 20'nin üzerinde olacağını zannediyorum" dedi.

Şirketin kültürü, yapısı ve motivasyonunun bu büyüklükteki satın almalara hazır olmada önemli olduğuna değinen Ülker, "United Biscuits'le beraber dünya çapında global üçüncü şirket haline geldik. Hedefimiz, bu işi farklı coğrafyalara taşıyarak orta vadede bir üst basamağa, ikinciliğe oynamak. Bu hedef etrafında yapılanmayla beraber başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Ülker, bir soru üzerine, Türkiye pazarının derinliğinin yabancı yatırımcıyı çok fazla cezbetmediğini belirterek, "Yeteri kadar büyük bir derinliğimiz yok ekonomide. Çevre coğrafya ülkelerindeki problemler bir diğer sıkıntı. Kalifiye iş gücü konusunda da Türkiye'de eğitimli kadrolar konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bunun ötesinde bürokratik engeller de var. Biz Türkiye'yi biraz daha yapılandırıp teşvikleri de ona göre düzenlersek yabancı sermaye gelişini hızlandırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
"TÜRKİYE, KAYNAKLARINI RASYONEL KULLANAMADI"

Alarko Holding (Üst Yöneticisi) CEO Ayhan Yavrucu, 2014'ün Türkiye ve içinde bulunduğu coğrafya açısından bazı zorlukların peş peşe yaşandığı bir yıl olarak geçtiğini belirterek, ülke içinde siyasi tansiyonun yükselmesinin gelecek ve yatırım beklentilerinde bazı duraksamalara yol açtığını söyledi.

Dünya geneline bakıldığında ABD'de bir iyileşme gözlense de Avrupa ve Uzak Doğu ekonomilerinde beklentilerin gerilerde olduğunu aktaran Yavrucu, özellikle Avrupa'nın Türkiye'nin ihracat potansiyeli açısından istenilen trendi yakalayamadığını ifade etti.

Dünyada iş hacminin azaldığına değinen Yavrucu, alınabilecek pazar payının giderek daraldığı ve çok çetin rekabetin oluştuğu bir ortamda bulunulduğunu dile getirdi.

Faaliyette bulundukları sektörlerdeki yatırımlarını anlatan Yavrucu, "Bazı sektörlerden çıkabiliriz. İşimizi belli alanlara konsolide etmek ve odaklamak istiyoruz. Gelecek yıl için büyümemizin yaklaşık yüzde 8 mertebesinde olacağını düşünüyoruz" dedi.

Yavrucu, Türkiye'nin son 5 yılda kaynaklarını rasyonel kullanamadığını ve sanayi yorgunu bir ülke görüntüsü verdiğini ifade ederek, "Kaynakların büyük kısmı gayrimenkul, konut, alışveriş merkezi, iş merkezleri ve hizmet sektörüne gitti. Bununla Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamdan daha üst bir gelir düzeyine sıçraması imkan dahilinde değil. O nedenle Türkiye'nin sanayiye yeni bir konseptle odaklanması gerek" yorumunu yaptı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
satacak, Ülker, Şirket


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emine Ülker Tarhan Kimdir, Emine Ülker Tarhan Hayatı, Emine Ülker Tarhan Biyografisi PySSyCaT Tarih / Siyaset 0 06 Kasım 2014 19:27
Şirket-i Hayriye - İlk Anonim Şirket Zen Tarih 0 13 Mayıs 2014 19:30
50 şirket var ama pompa fiyatlarını 5 şirket belirliyor N999 Haber Arşivi 0 03 Nisan 2012 18:15
İlker Başbuğ (İlker Başbuğ Kimdir? - İlker Başbuğ Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:43
Ülker, Şok'u büyütüp satacak DaDaS Haber Arşivi 0 27 Kasım 2011 22:14